Demanti

Fra Šteko: Ne, Papa mi nije rekao da je donio odluku o Međugorju

Kultura / Flash | 19. 07. 2014. u 14:53 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hercegovački provincijal fra Miljenko Šteko izjavio je kako jako iz kada je čuo vijest o navodnoj odluci u svezi Međugorja, koja se proširila nakon njegova kratkog susreta s papom Franjom.

Tisuće ljudi mogli su na snimljenom videu s misnog slavlja 33. obljetnice ukazanja čuti zanimljive novosti u vezi crkvene odluke o Međugorju koje je objavio o. Kevin Devine, svećenik iz SAD-a koji već deset godina održava mise na engleskom jeziku u Međugorju.

Po njegovoj izjavi, provincijal Hercegovačke franjevačke provnicije fra Miljenko Šteko, nedavno je bio u Rimu na susretu nadležnih religijskih zajednica, proveo par trenutaka u razgovoru s papom Franjom, u kojem se predstavio kao provincijal regije u koju spada Međugorje, te dobio odgovor Svetog Oca: “Molite da sam donio ispravnu odluku.”oda

Tu vijest prenio je i američki portal Međugorje Today, ali jučer je fra Miljenko Šteko za njega izjavio, kako je iznenađen sa izjavama patera Devina.

“Ne znam otkuda mu takva interpretacija, jer ja osobno nisam nikada ništa slično izjavio”, rekao je Šteko i tako demantirao tvrdnje američkog svećenika.

Kopirati
Drag cursor here to close