banja luka

Filmski festival o osobama s invaliditetom

Kultura / Flash | 27. 09. 2016. u 07:21 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Banjalučka humanitarna organizacija "Partner" organizira Šesti filmski festival o osobama sa invaliditetom, koji će biti održan u četvrtak, 29. rujna u tom gradu.

Bit će prikazano 13 filmova iz različitih krajeva svijeta.

Kako je priopćio organizator, filmovima, koji će se biti prikazani na festivalu, ukazuje se na različite probleme osoba s invaliditetom, na njihove mogućnosti i sposobnosti, te obrađuju različite teme koje se tiču osoba sa različitim oblicima invaliditeta.

''Cilj nam je da društvo osobe s invaliditetom prihvati kao ravnopravne članove, a to baš i nije izvodljivo ako ćemo uvijek da ističemo samo naše probleme. Filmska umjetnost je jedan od načina da se mijenja svijest o osobama s invaliditetom kako društva prema ovim osobama, tako i samih osoba sa invaliditetom'', navodi se u priopćenju iz “Partnera”.

Nagalašava se internacionalna dimenzija festivala jer se prikazuju filmovi iz cijelog svijeta: Meksika, Kanade, Španjolske, Francuske, Portugala, Irana, Grčke, Slovačke, Srbije, BiH.

Novina ovogodišnjeg festivala je to što će biti održana i debata o temi "Utjecaj filma i medija na položaj osoba s invaliditetom u društvu", a dodatna aktivnost bit će izložba fotografija sa prethodnih filmskih manifestacija.

Kopirati
Drag cursor here to close