Kampanja

Filmom za ljudska prava

Kultura / Flash | 01. 12. 2015. u 08:47 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tekuća 2015. godina puna je godišnjica, tako se ove godine obilježava 55 godina od usvajanja Rezolucije 423 (V) Ujedinjenih Naroda koja poziva članice da obilježavaju 10. prosinac kao Međunarodni dan ljudskih prava te utvrđivanja civilnih, političkih, kulturnih, ekonomskih i socijalnih prava stečenih s rođenjem.

U povodu 10. prosinca - Međnarodnog dana ljudskih prava, u okviru incijative Udruženja žrtava i svjedoka genocida i Pokreta Majke enklava Srebrenica i Žepa pokreće se kampanja 'Filmom za ljudska prava' koja ima za cilj podizanje svijesti društva o posljedicama i poteškoćama žrtava, svjedoka i preživjelih seksualnog zlostavljanja i silovanja počinjenih tijekom rata1992.-1995. u Bosni i Hercegovini.

Kampanja će biti svakodnevno vođena od 01.12.2015. do 10.12.2015. godine putem društvenih mreža Udruženja uz citate koji će biti popraćeni slikama iz dokumentarno igranog filma 'Pucanj u dušu'. Film predstavlja samo mali dio istine o tragediji žena i muškaraca koji su prošli kroz najgore oblike torture, poniženja i zlostavljanja.

Kampanja 'Filmom za ljudska prava' se može pratiti na društvenim mrežama Udruženje žrtava i svjedoka, na facebook stranici i TWITTER @UZT_BiH te ostalih partnera organizacije.

Kopirati
Drag cursor here to close