premijerno na Tribeci

Film ‘Houston, imamo problem!’: Kako je Tito poslao Amerikance na mjesec?!

Kultura / Flash | 19. 04. 2016. u 12:57 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Film ‘Houston, imamo problem!’, dugometražni prvijenac mladog slovenskog redatelja Žige Virca, prošle subote doživio je svjetsku premijeru na poznatom američkom filmskom festivalu Tribeca u New Yorku.

Film će u okviru festivala biti prikazan na 6 projekcija, a svjetska premijera odvila se prošle subote, 16. travnja, u prime-time večernjem terminu na elitnoj lokaciji Regal Cinemas Battery Park u neposrednoj blizini World Trade Centra.

Ovaj intrigantan igrano-dokumentarni ?lm koji istražuje mit o tajnoj američkoj kupnji kontroverznog jugoslavenskog svemirskog programa početkom 60-ih godina prošlog stoljeća, vrijednoj nekoliko milijardi dolara, probudio je veliko zanimanje u američkoj javnosti, a prijem festivalske publike bio je zaista odličan.

Potencijal filma prepoznao je i programski direktor Tribeca festivala Frederic Boyer koji se na premijeri osobno obratio publici te predstavio redatelja.

‘’Ugledan festival neovisnog filma poput Tribece odlična je odskočna daska za naš film. Oduševljen sam reakcijama gledatelja među kojima se već nakon prve projekcije otvorio kritički dijalog te preispitivanje je li priča filma povijesno istinita ili pak konstrukt još jedne u nizu teorija zavjere. Time je moja autorska misija ispunjena’’, rekao je redatelj Žiga Virc.

Film ‘Houston, imamo problem!’ nastao je kao koprodukcija Slovenije, Hrvatske, Njemačke, Češke i Katara, ali i prva HBO produkcija u Adria regiji. Premijera filma u Bosni i Hercegovini održati će u kinu Meeting Point u Sarajevu, u srijedu, 27. travnja u 20 sati. Film u kina diljem BiH stiže 28. travnja.

Kopirati
Drag cursor here to close