CineStar Mostar

Festival turskog filma u Mostaru, ulaz besplatan

Kultura / Film TV | 06. 05. 2014. u 11:15 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon Sarajeva, Mostar će prvi put biti središte Festivala turskoga filma. I to šestoga po redu. U organizaciji Generalnog konzulata Republike Turske u Mostaru i Ureda savjetnika za kulturu i turizam turskoga Veleposlanstva u Sarajevu, u Mostaru se festival održava od 7. do 11. svibnja u Multipleksu CineStar Mostar.

- Cilj festivala je promovirati tursku kulturu i kinematografiju u BiH, kao i kulturnu scenu u ovoj zemlji. Iznimno nam je drago što se festival po prvi put održava i u Mostaru i što ćemo Mostarcima moći priuštiti jedan ovakav izniman filmski doživljaj - kaže generalni konzul Republike Turske u Mostaru Tolga Bermek.

U nekoliko dana, gledatelji će tako moći uživati u vrhunskim naslovima turske kinematografije.

U srijedu, 7. svibnja, od 20 sati, na programu je film „Duga priča“. Film govori o Aliju, iseljeniku iz Bugarske koji, nakon što je kao dijete ostao siroče, s djedom odlazi u Tursku. Djed ga odgaja da bude hrabar i ravnopravan. Ali se zaljubljuje u Muniru…Redatelj je Osman Sinav, a u glavnim ulogama su: Kenan Imirzalioglu, Tugce Kazaz, Ushan Cakir, Batuhan Karacakaya….

U četvrtak, 8. svibnja na programu je film „Čestica“ koji govori o Zejnep – ženi koja, s kćerkicom i majkom, nastoji opstati u velikome gradu. Bori se s nezaposlenošću i nagomilanim dugovima.

U petak, 9. svibnja u 20 sati, gledatelji će moći pogledati film „Iza brda“. Govori o Nusretu, sinu Faika, šumara u mirovini koji, zajedno sa sinovima, jednoga dana dolazi u posjet svome ocu.

U subotu, 10.5. na programu je film „Propaganda“. To je priča o Mehdiju koji se, kao izvršni direktor carine, vraća u mjesto u kojemu se rodio i odrastao. Njegov život i život njegova prijatelja iz djetinjstva - Rahima, potpuno se mijenja nakon što se između njih postavljaju granice koje dijele njihov grad.

U nedjelju, 11. svibnja na programu je film „Glas ljubavi“. Svi će filmovi biti titlovani na jezicima bh. naroda i na engleskom, sve projekcije počinju u 20 sati, a ulaz je besplatan. 


Kopirati
Drag cursor here to close