Bogat program

Evo što Sarajevska zima nudi posjetiteljima narednih dana

Kultura / Flash | 27. 02. 2016. u 17:43 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

32. Internacionalnog festivala Sarajevska Zima 2016 DUŠA i u narednim danima sarajevskoj publici nudi bogat kulturni program iz svih oblasti umjetnosti.

Večeras će se realizirati koncert slovenačkog umjetnika Boštjan Perovšek ‘Bio Industrial Acoustica – Impro’ u Clubu Monument, s početkom u 19:00h. Boštjan Perovšek je kompozitor kao i soundscape umjetnik, koji komponira eksperimentalnu, elektro – akustičnu glazbu. Specijaliziran je u kreiranju bio – akustične glazbe bazirane na zvucima životinja, posebno insekata. Večerašnji nastup će biti održan u formi dueta s kolegom kompozitorom i gitaristom Etbinom Stefančićem.

Film

U oblasti filmskog festivala Sarajevske Zime, jučer je otvoren Tjedan japanskog filma na Akademiji scenskih umjetnosti, koja će trajati do 29. veljače. Projekcije filmova se realiziraju svakog dana od 18:00h. Filmovi koji će biti prikazani su: My Little Nightmare, Tamako in Moratorium, Petal Dance, Jyokyo Monogatari. Ulaz na projekcije je slobodan.

U okviru Sarajevske Zime, večeras će se u Narodnom pozorištu Sarajevo, s početkom u 19:30h, realizirati muzičko – scenski performans ‘Moje drugo ja’- Rijada Ljutovića, inspiriran četvrtom besjedom: Aristofan, iz Platonove ‘Gozbe’.

Plesna scena

U oblasti savremene plesne scene Internacionalnog festivala Sarajevska Zima i Sartra, u nedjelju 28. veljače, s početkom u 20:00h, u Vijećnici će se realizirati plesni performans američke umjetnice Janis Brenner & Dancers. Ulaz je Slobodan.

Vizualne umjetnosti

U oblasti vizualnih umjetnosti u tijeku su izložbe: 25 godina IPC-a (Galerija Hanikah), Izložba umjetničke Grupe 9+ i samostalna izložba ‘Imigracija Duše’ – Maje Skenderović (Historijski muzej BiH), Samostalna izložba ‘Geometrija duše – Mikrokosmos” – Azre Hamzagić (Galerija Preporod), izložba ‘Gravure holokreta’ Ljiljane Rajković ‘ (Novi Hram).

Također, u oblasti vizualnih umjetnosti, 28. veljače, otvorit će se izložba Adele Nurković – Kulenović ‘Svijetli dodiri’ (Galerija Preporod) u 18:00h. U ponedjeljak, 29. veljače u 19:00h otvara se kolektivna izložba ‘Počiteljska priča’ – Udruženje likovnih umjetnika BiH (Galerija Roman Petrović). Ulaz na sve izložbe je slobodan.

Više informacija nalazi se na web stranici: www.sarajevskazima.ba

Kopirati
Drag cursor here to close