Bihać

''Evanđelje tame'' Zorana Antičevića

Kultura / Knjige | 28. 10. 2014. u 12:05 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U bihaćkom Muzeju AVNOJ-a u ponedjeljak uveče održana je promocija romana ''Evanđelje tame'', autora Zorana Antičevića.

Prisutnima su o ovom djelu, pored autora govorili promotori Šeherzada Džafić doktor teorije književnosti i Ratko Knežević, direktor Kantonalne i univerzitetske bibloteke.

Radi se o trećoj knjizi mladog književnika, rođenog 1990. godine u Bihaću, koji danas živi u Rijeci, gdje studira poduzetništvo. Ona govori o čovjeku, koji se budi na nekoj zabačenoj obali u razorenom svijetu i ne sjeća se ničega. Jedini trag njegovog izgubljenog identiteta je tajanstvena žena, koja mu se tek javlja u snu.

U potrazi za prošlim životom pomaže mu privlačna mlada znanstvenica, a na njihovom putu događaju se nasumične promjene. Susrest će se sa svojim iskonskim kušnjama i beskrajnim nepovjerenjem, tragičnim prizorima, te tajnama koje su od čovjeka najsebičnije čuvane još od vremena postanka.

Autor romana za svoje djelo kazao je, između ostalog, da predstavlja suvremeni sustav, koji pokazuje put u pakao, ili raj i obrnuto.

''Iako je radnja znanstveno-fantastične naravi u njoj će čitatelji pronaći ljubavnu priču, koja se događa u ratu'' dodao je Antičević.

''Ono što je specifično vezano za fantastiku ovog romana jeste miješanje sa drugim žanrovima, koji nisu fantastični. Recimo, u romanu se nalaze naznake trilera, jer sve vrijeme nešto istražujemo i želimo doći do određenih odgovora'' istaknula je dr.sc. Šeherzada Džafić.

Promotori su istaknuli da je ovo jedno kompleksno, za neke čak i teško razumljivo djelo, koje je neophodno pročitati više puta, kako bi se shvatila njegova bit i moralne poruke.

Kopirati
Drag cursor here to close