natjecanje

Europa za nas: Dodijeljene nagrade mladim novinarima

Kultura / Flash | 31. 05. 2016. u 16:08 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U EU info centru u Sarajevu danas su dodijeljene nagrade pobjednicima natjecanja za mlade novinare „Europa za nas“.

Pravo sudjelovanja u nagradnom natjecanju imali su mladi novinari, profesionalci i amateri iz BiH koji su do 30. travnja 2016. godine objavili i na natjecanje prijavili novinarski članak o programima i projektima Europske unije u BiH. Komisija sastavljena od članova Delegacije Europske unije i EU info centra je odabrala pobjednike.

Pobjednice natjecanja, Marija Herceg, Maja Nikolić i Nataša Tadić u nagrađenim radovima dotakle su se različitih programa Europske unije.

Marija Herceg, nagrađena za opis svoga iskustva sa studentske razmjene koji je objavila na blogu, naglašava važnost promocije neformalnog obrazovanja.

‘’Sudjelovala sam na više programa razmjene mladih uključujući i Erasmus + na kojima sam naučila zaista mnogo i želja mi je potaknuti mlade ljude da iskoriste mogućnosti neformalnog učenja koje im se nude, posebno kroz programe Europske unije“, rekla je Herceg.

U priči naslova „Znanje je najjače oružje“ Maja Nikolić je pisala o obnovi Osnovne škole “Solina” u Tuzli koju je financirala Europska unija.

‘’Ono što mi je bilo zanimljivo kod projekta o kome sam pisala je to da je Europska unija odlučila direktno pomoći najmlađim članovima društva tako sto je poboljšala uslove školovanja, opremanjem kabineta i školske dvorane i mislim da su to priče koje bi trebalo potencirati u medijima,“ dodala je Nikolić.

Nataša Tadić ističe kako često piše o temema vezanim za Europsku uniju, a nagrada će joj biti poticaj da nastavi pratiti rad EU u BiH.

‘’Nakon što sam na društvenoj mreži vidjela poziv na prijavu radova na nagradno natjecanje odlučila sam prijaviti rad o farmi koja svakodnevno proizvodi 15 do 20 tona mlijeka koje se izvozi na tržište Europske unije jer vjerujem kako je važno da pozitivne poslovne priče dopru do građana“, zaključila je Tadić.

Sve pobjedničke radove možete pročitati na web stranici.

Kopirati
Drag cursor here to close