EUIC

EU info centar: Znamenitosti BiH spojene s Europom

Kultura / Flash | 09. 12. 2014. u 14:22 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mural koji je na jednom mjestu spojio znamenitosti bh. i europskih gradova kao dio jednog grada, svijeta ili civilizacije prikazanih na jedinstven umjetnički način od danas krasi zidove EU info centra (EUIC) u Sarajevu.

Kako bi se promovirala činjenica da je BiH dio Europe, te kako bi se svim zainteresiranima pružilo ugodno vizualno iskustvo EU info centar je kroz nagradno natjecanje pod nazivom 'Svi mi pripadamo u Europu' pozvao sve studente likovne umjetnosti, akademske i slobodne umjetnike iz BiH da svojim umijećem dočaraju zajedništvo i povezanost BiH i EU, poput gradova BiH i Europe i njihovih glavnih znamenitosti.

Svi zainteresirani građani mogu posjetiti EUIC i pogledaju ovaj originalni likovni rad, ali ujedno se upoznati s uslugama ovog centra, informirati se o Europskoj uniji, te preuzeti korisne brošure i publikacije.

Na adresu EUIC-a pristiglo je više desetina prijava, a najbolje likovno rješenje i novčanu nagradu u iznosu od 2.000 KM osvojio je Ermin Kadić iz Visokog.


''Na muralu sam pokušao prikazati ideju Europe kao otvorenog društva u kome geografske granice ne postoje. Nečemu što je nama u BiH i na ovim prostorima blisko, bilo da se radi o našoj želji da budemo dio tog otvorenog i slobodnog svijeta ili o našoj stalnoj potrebi za naglašavanjem i crtanjem novih granica. Naime, prikazane su znamenitosti bh. i europskih gradova kao dio jednog skladnog ekosistema i baš kao što naziv rada kaže „Meni Je Sve Jedno“, izjavio je pobjednik natjecanja.

Inače, Ermin Kadić student je treće godine Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu, odsjek grafika. Učestvovao je na grupnim izložbama u BiH, a dobitnik je nekoliko nagrada za likovnu umjetnost i video uradak. Također je 2012. godine snimio film o sarajevskim tramvajima u koprodukciji festivala Kratkofil Plus iz Banja Luke. Bavi se freelance grafičkim i video dizajnom i intenzivno radi na usavršavanju vještina u 3D modeliranju.

Kopirati
Drag cursor here to close