'El-Kamer' obilježio sedmu godišnjicu osnivanja i rada

Kultura / Flash | 06. 03. 2015. u 11:00 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Koncertom ilahija i kasida, hor Mežlisa Islamske zajednice Mostar 'El-Kamer' obilježio je u četvrtak navečer u sali Narodnog pozorišta Mostar sedmu godišnjicu osnivanja i rada. Koncert je bio posvećen humanitarnoj akciji prikupljanja novčanih sredstva za liječenje teško oboljele Anele Ćosić.

Osim El-Kamera, na konertu su nastupili i horovi: 'Sejfullah'“ iz Konjica,'Hilal' iz Sarajeva, Hor BZK Preporod iz Donjeg Vakufa i Ansambl 'Ornament' iz Bijelog Polja.

Rukovoditeljica hora Midheta Mujak nakon koncerta je dodijelila zahvalnice institucijama i pojedincima koji su podržavali njihov rad.

Hor "El- Kamer" osnovan je s ciljem očuvanja i afirmacije duhovne glazbe. Doživio je nekoliko transofrmacija. Kroz njihove aktivnosti muzičku naobrazbu zborskog pjevanja steklo je na desetine mladih u Mostaru. Svojom briljantnom iterpretacijom ilahija i kasida s jasno izgrađenim prepoznatljivim muzičkim izrazom oduševljavali su publiku širom BiH te učestvovali na brojnim koncertima i festivalima. Na festivalu ilahija i kasida u Gornjem Vakufu 2014. godine "El- Kamer" je osvojio prvo mjesto.

Kopirati
Drag cursor here to close