Zaštitnik grada

Dubrovčani se pripremaju za Festu sv. Vlaha

Kultura / Flash | 14. 01. 2015. u 16:54 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Program ovogodišnje dubrovačke Feste 2015., koja se tradicionalno održava uoči Feste sv. Vlaha, obuhvatit će brojne događaje - od izvedaba glazbe iz mjuzikla i filmova do koncerta Gorana Bregovića u čast 40. rođendana Bijelog dugmeta i Feste od vina, najavljeno je u srijedu na konferenciji za novinare.

Četrnaesta po redu Festa posvećena je devedesetoj obljetnici Dubrovačkog simfonijskog orkestra i najavljena je kao Festa od Orkestra.

"Počinjemo 27. siječnja prigodnom izložbom o svetom Vlahu, a potom će slijediti tradicionalna Festa od klapa 29. siječnja u Kazalištu Marina Držića, a središnji koncert će biti 30. siječnja u tvrđavi Revelin pod nazivom 'Večer od mjuzikla i filmske glazbe jer Dubrovački simfonijski orkestar slavi 90 godina postojanja i njih ćemo vidjeti u drugačijem programu uz goste Giuliana, Ivanu Kindl, Danijelu Pintarić i Markosa", rekla je umjetnička ravnateljica Feste Darija Mikulandra.

Naglasila je i da će u sklopu Feste u katedrali nastupiti dubrovačke operne dive, a 31. siječnja u Revelinu nastupit će i Goran Bregović i Alen Islamović u obljetničkom koncertu grupe Bijelo dugme pod nazivom '40 godina dugmeta'. Sve će zatvoriti Dubrovački simfonijski orkestar s klapom Kaše, a dan poslije i 'Festa od vina' u povijesnoj jezgri grada Dubrovnika, u ponedjeljak 2. veljače.

Kao i svake godine prihod od cijele manifestacije namijenjen je za obnovu crkve sv. Vlaha u Dubrovniku, ali ove godine organizatori su odlučili dio prihoda donirati ozlijeđenom Dubrovčaninu Pavi Hađiju koji je nakon teške prometne nesreće na Badnjak ostao paraliziran.

Kopirati
Drag cursor here to close