Ansambl Linđo

'Dubrovačka poskočica' oduševila mostarsku publiku

Kultura / Flash | 12. 05. 2013. u 07:52 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U velikoj dvorani Hrvatskoga doma hercega Stjepana Kosače sinoć je u sklopu glazbenog programa Mostarskog proljeća 2013. XV. Dana Matice hrvatske bio održan cjelovečernji koncert Folklornog ansambla Linđo iz Dubrovnika (Republika Hrvatska).

Mostarska publika imala je priliku uživati u paleti tradicionalnih plesova, kao što su Plesovi iz Draganića ili posavski plesovi, Dubrovačka poskočica Linđo, Bunjevački plesovi, Plesovi iz Međimurja, Starogradski plesovi, Valpovački plesovi i Šokački plesovi.

Gromoglasnim aplauzom, plesovi su ispraćeni od strane mostarske publike, što dokazuje kako se ispunio cilj manifestacije koji je svakako širenje kulturnih različitosti, njegovanje tradicije i identiteta hrvatskog naroda u BiH, uz poštivanje različitosti drugih naroda.

U Dubrovniku, gradu kamena, svjetlosti, umjetnosti, povijesti, harmonije, tradicije i ljepote već četrdeset i devet godina živi Folklorni ansambl Linđo. Prva audicija održana je 1964. godine, a od tada do danas, kroz ansambl je prošlo više od tri tisuće članova, koji su pod budnim okom umjetničkog ravnatelja Sulejmana Muratovića dostizali vrhunske rezultate. Članovi i danas plešu u originalnim nošnjama neprocjenjive vrijednosti.

Kopirati
Drag cursor here to close