Pod zvijezdama

Druga večer 17. Mediteran Film Festivala

Kultura / Flash | 26. 08. 2016. u 08:58 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Druga večer 17. Mediteran Film Festivala u Širokom Brijegu protekla je u znaku jake dokumentarne konkurencije ali i filmova koji su se imali priliku vidjeti pod zvijezdama na otvorenom kinu, priopćili su organizatori tog festivala.

Već od 17 sati prikazani su kratki dokumentarci "Prljav posao" , izraelskog redatelja Vadima Dumesha, "Fatima", francuske redateljice Nine Khada, "Moradores", španjolskog redatelja Alberta Busquetsa, "201410KU", hrvatskog redatelja Vjekoslava Gašparovića te "Odraz moći", francuskog redatelja Mihaia Grecua.

U kasnijim projekcijama konkurencija je donijela i dugometražne dokumentarce kao što su "Geografije", libanonskog redatelja Chaghiga Arzoumaniana, "O nogometu", španjolskog redatelja Sergia Oksmana te "Ostaci ludila", francuskog redatelja Jorisa Lachaisea.

U prijepodnevnim projekcijama u off programu "MFF Retrospektiva" prikazano je šest odličnih zapisa "Sutjeska filma", koji su na veliko platno donijeli ljepote Hercegovine i njezinog naroda.

Otvoreno kino u središtu grada ponovno se pokazalo kao izvrsno mjesto za ljubitelje filmske umjetnosti koji su pod zvijezdama uživali u igranom filmu "Ljubav i prijateljstvo".

U nešto kasnijoj projekciji, iz "Američkog izloga", prikazan je dokumentarni film "Upoznajte Patelove" koji je ujedno i zatvorio drugu večer MFF-a.

Sedamnaesti Mediteran Film Festival će trajati do subote, 27. kolovoza.

Kopirati
Drag cursor here to close