Novinarstvo

Dragan Bursać dobitnik nagrade Srđan Aleskić

Kultura / Flash | 19. 09. 2014. u 12:15 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novinar i kolumnist portala Buka, Dragan Bursać, dobitnik je ovogodišnje nagrade Srđan Aleskić u konkurenciji između devet prijedloga organizacija civilnog društva.

Novinarsku nagradu “Srđan Aleksić” ustanovili su 2010. godine nevladine organizacije Helsinški parlament građana Banja Luka, Fondacija Cure iz Sarajeva i Udruženje mladih novinara RS, a nagrada je 2013. godine prešla u vlasništvo Mreže za izgradnju mira BiH.

U okviru ceremonije dodjele nagrada Ministarstvo obitelji, omladine i sporta RS promovirat će kampanju Komiteta Republike Srpske za borbu protiv govora mržnje na internetu. Kampanju provodi Vijeće Europe i države članice Vijeća Europe kroz osnivanje komiteta kojih je trenutno 53, od kojih je jedan i Komiteta Republike Srpske za borbu protiv govora mržnje na internetu.

Novinarska nagrada Srđan Aleksić se ove godine dodjeljuje u okviru projekta PRO-Budućnost koji financira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), a implementira Catholic Relief Services (CRS) BiH s partnerima.

Nagrada se dodjeljuje novinarima i novinarkama iz Bosne i Hercegovine čiji tekstovi i/ili prilozi afirmiraju i promoviraju profesionalno medijsko izvještavanje o marginaliziranim grupama, i za razvoj društveno odgovornog novinarstva.

Kopirati
Drag cursor here to close