Mostarska liska

Domaća predstava razveselila publiku; Ulaznice za 'Prevarante u suknji' su dobili...

Kultura / Kazalište | 24. 04. 2015. u 20:35 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Narodnom pozorištu Mostar u sklopu festivala komedije 'Mostarska liska' izvedena je predstava 'Šta ćemo sad?'.

'Šta ćemo sad', Branka Đurića se na prvo čitanje doima kao komedija u kojoj se on kao glumac primarno bavi strahom svoje profesije od praznog kazališta. Ubrzo se otkriva da je ovaj tekst egzistencijalna parodija stanja nas samih u društvu u kome se nalazimo.

Festivalski žiri je Malu lisku večeras dodijelio Emiru Spahiću za ulogu Roberta u ovoj predstavi. 

Direktor Narodnog pozorišta Mostar, Almir Mujkanović je u izjavi za medije rekao kako je posjećenost predstava na zavidnom nivou, te da se vidi zadovoljstvo publike ovogodišnjim festivalom i odabirom predstava.

U okviru festivala komedije u subotu gostuje predstava 'Prevaranti u suknji', u izvedbi Knjaževsko-srpskog teatra iz Kragujevca. Jack i Leo su dvojica nezaposlenih britanskih glumaca koji pokušavaju uspjeti u Americi izvođenjem scena iz Shakespearovih djela. Međutim, situacija se komplicira ....

Narodno pozorište Mostar i Bljesak.info za ovu predstavu su nagradili dva čitatelja sa po dvije ulaznice. Potrebno je da točno odgovorite na pitanje: Koja je predstava prva izvedena na ovogodišnjem festivalu komedije 'Mostarska liska'? Odgovor je glasio: 'Chick lit'. Ulaznice su dobili Enida Šetka i Mario Milas. Dobitnici su putem maila obaviješteni o načinu preuzimanja ulaznica.

Kopirati
Drag cursor here to close