SFF

Dodjelom nagrada zatvara se 22. Sarajevo Film Festival

Kultura / Flash | 19. 08. 2016. u 06:54 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon devetodnevne filmske čarolije sutra će dodjelom nagrada na svečanosti u Narodnom pozorištu biti spuštena zavjesa na ovogodišnje 22. izdanje najveće regionalne filmske smotre - Sarajevo Film Festivala.

Zaljubljenici u sedmu umjetnost imali su priliku uživati u više od 200 ostvarenja s festivalskog programa iz 61 zemlje. Filmovi se prikazuju u 18 različitih programa, na sedam lokacija, a trajanje svih filmova je blizu 200 sati.

Za nagradu Srce Sarajeva natjecat će se čak 39 filmskih naslova, a do zatvaranja će biti prikazano 50 filmova iz regije. U okviru Natjecateljskog programa igranog filma bit će dodijeljeno Srce Sarajeva za najbolji film, najbolju glumicu i najboljeg glumca te Specijalna nagrada žirija.

Srce Sarajeva za najbolji film bit će dodijeljeno i za Natjecateljski program - kratki film, a u okviru programa Natjecateljski program dokumentarni film Srce Sarajeva za najbolji film i Specijalna nagrada žirija.

Tu su i partnerske nagrade - Nagrada za ljudska prava za najbolji film iz Natjecateljskog programa dokumentarnog filma koji obrađuje tematiku ljudskih prava. Potom nagrada EDN Talent Grant, ustanovljen kroz suradnju Sarajevo Film Festivala i Europske dokumentarističke mreže u svrhu podrške talentiranim autorima dokumentarnog filma iz regije.

Međunarodna konfederacija umjetničkih kina CICAE nagrađuje film u selekciji Natjecateljskog programa igranog filma. Nagrađeni film će dobiti posebnu podršku CICAE kada je u pitanju pomoć kod distribucije, prikazivanja filma i dopiranja do publike.

CINEUROPA nagradu dodjeljuje Cioneuropa portal posvećen europskoj kinematografiji i njenim stvarateljima i to filmu koji, osim što neposredno posjeduje umjetničke kvalitete, također promovira ideje europskog dijaloga i integracije.

Također, na svečanosti u Narodnom pozorištu bit će proglašena i nominacija sarajevskog kandidata za Europsku filmsku nagradu 2016. za kratki film. Pobjednik ulazi u konkurenciju za nagradu Europske filmske akademije EFA za najbolji kratki film.

Ujedno, bit će dodijeljena i Nagrada publike.

Kopirati
Drag cursor here to close