Mostar

Dodjela nagrada najboljim umjetnicima i obilježavanje Dana materinjeg jezika

Kultura / Flash | 21. 02. 2014. u 07:02 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ove subote, 22. veljače, Naklada ALFA će nagraditi umjetnike najboljih likovnih radova, koji su pristigli na njihov natječaj na temu ''Pjesma u slici''.

Ovo je već druga godina kako Naklada ALFA raspisuje natječaj za najbolji likovni rad za učenike osnovnih škola s područja Zapadnohercegovačke i Hercegovačko-neretvanske županije.

Cilj natječaja je njegovanje likovne i vizualne kulture, poticanje čitanja, afirmiranje vrsne ilustracije, poticanje dječjeg likovnog i pjesničkog stvaralaštva, te otkrivanje i afirmiranje dječje darovitosti.

''Kao motiv likovnog rada koristila se pjesma koju je učenik obrađivao na nastavi ili je sâm učenik autor pjesme. Omogućili smo potpunu slobodu odabira tehnike i načina rada'', kazali su iz Naklade Alfa.

Svečana dodjela nagrada, uz prigodan zabavni program, održati će se ispred knjižare Alfa na drugom katu Mepas Mall-a u Mostaru u subotu s početkom u 12 sati.

Tom prigodom će nastupiti mladi recitatori, dok će svim sudionicima natječaja i nastavnicima mentorima biti dodijeljene zahvalnice i katalozi radova.

Ovim programom Naklada ALFA će ujedno obilježiti i Međunarodni dan materinjeg jezika, koji se obilježava 21. veljače još od 2000. godine s ciljem unapređivanja, učenja i razvoja materinjeg jezika, te njegovanja jezične i kulturne različitosti i višejezičnosti, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close