Youth Art Movement

Dođite na izložbu mlade mostarske umjetnice Elme Jelovac

Kultura / Flash | 26. 11. 2015. u 11:05 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

NVO Youth Power, u sklopu projekta ''Youth Art Movement'', organizira izložbu slika mlade mostarske umjetnice Elme Jelovac, na temu ''Ikonografija pop arta u medijima masovne kulture''.

Izložba će biti otvorena u petak, 27.11.2015. u 19 sati u prostorijama NVO Youth Power, Kralja Petra Krešimira IV lamela 2/5/3. Organizatori su pozvali sve zainteresirane da ovaj događaj uveličaju svojim prisustvom, te na taj način podrže mlade umjetnike.

Ulaz na izložbu je besplatan.

Youth Art Movement je jedinstveni projekt koji putem umjetnosti jača ulogu mladih u društvu formiranjem stabilne kulturne platforme za njihovo aktivno djelovanje u društvenoj zajednici.

YAM razvija pristupe u kulturnom razvitku  i kulturnom aktivizmu mladih putem jednogodišnjih aktivnosti koje motiviraju mlade, ne samo na konzumiranje, nego i aktivno stvaranje kulturnih aktivnosti. Projektom se kombinira rad profesionalaca s radom volontera i amatera koji kontinuiranim zajedničkim djelovanjem afirmiraju umjetnike, osnažuju kulturno stvaralaštvo grada, te stvaraju prepoznatljivu kulturnu platformu koja ima stabilan okvir za kulturno djelovanje mladih.

Projekt otvara mogućnosti za slobodno umjetničko djelovanje na javnim mjestima grada, unapređuje umjetnički aktivizam mladih i motivira ih na zajedničko kreiranje kulturnog života grada. YAM se bavi mladima u vidu osnaživanja njihovih umjetničkih i organizacionih sposobnosti, ideja i talenata, te im otvara mogućnosti za direktno umjetničko djelovanje u javnom životu grada putem kojeg dolaze do izražaja pozitivni primjeri i umjetnička snaga mladih.

''Youth Power'' je nevladina organizacija osnovana od strane mladih radnika, psihologa i edukatora. Od osnivanja, ciljevi organizacije su unapređenje društva i promocija prava žena i prevencija nasilja. Programi koje trenutno organizacija implementira su usmjereni prema neformalnom obrazovanju mladih ljudi o spolnoj jednakosti, zdravim životnim stilovima, prevenciji nasilja i očuvanju mira.

Projekt je podržan od strane Američkog veleposlanstva u Sarajevu.

Kopirati
Drag cursor here to close