Mostar

Dječji festival organiziran u Šantićevu čast privukao mališane iz regije

Kultura / Flash | 01. 02. 2015. u 18:50 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Mostaru je otvoren drugi međunarodni 'Šantićev festival djece pjesnika'. Festival organizira Srpsko prosvjetno i kulturno društvo 'Prosvjeta' povodom godišnjice smrti Alekse Šantića.

U festivalu kroz niz programa sudjeluju djeca pjesnici iz Hrvatske, Srbije, Makedonije, Crne Gore, te Bosne i Hercegovine.

U sklopu festivala je u Ćorovića kući organiziran školski sat o životu Alekse Šantića, te obilazak njegove spomen sobe. Sudionici festivala su imali priliku razgovorati s članovima žirija Mirsadom Bećirbašićem, Almom Fazil Obad, Božom Kijcem i Ivanom Talić.

U OKC-u "Abrašević" održana je večer dječje književnosti na kojoj se sa sudionicima festivala družio Mirsad Bećirbašić. Za zabavni dio programa zaduženi su članovi rock škole i žongleri, a sve je bilo popraćeno domjenkom.

U ponedjeljak ujutro sudionici festivala posjetit će grobove pjesnika Alekse Šantića i Svetozara Ćorovića (11:30 sati), kao i mauzolej Osmana Đikića (11 sati), te položiti cvijeće na spomenik Alekse Šantića (12 sati) u parku koji nosi njegovo ime.

U 13 sati je planiran obilazak škole 'Mujaga Komadina' i druženje sa učenicima.

Od 19 sati u Muzičkom centru 'Pavarotti' održat će se posljednji događaj u okviru festivala gdje će nastupiti sudionici iz cijele regije, a zatim će biti upriličeno i proglašenje pobjednika. Ulaz je besplatan.

Kopirati
Drag cursor here to close