Bilješke iz Šestice

Divanhana na turneji u Hercegovini

Kultura / Flash | 11. 08. 2014. u 10:17 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bosanskohercegovački bend Divanhana će u okviru svoje "BH TURNEJE 2014" sredinom mjeseca kolovoza održati dva koncerta u Hercegovini, i to 15. kolovoza u Trebinju i 16. kolovoza u Stocu.

Koncert u Trebinju će se održati u Kulturnom centru Trebinje, dok je u Stocu održavanje koncerta planirano u divnom ambijentu ljetne bašte Locco Bara.

Divanhanu je 2009. godine osnovala grupa studenata na Muzičkoj akademiji u Sarajevu, a bavi se isključivo njegovanjem i prezentiranjem tradicionalne muzike Balkana, sa posebnim akcentom na sevdalinci.

Početkom 2013. godine Divanhana počinje sa realizacijom ideje da svoj rad prezentira u što više gradova u Bosni i Hercegovini, na taj način pokušavajući da vrati kulturni sadržaj u mnoge kulturne institucije koje se suočavaju sa izuzetno teškom ekonomskom situacijom. Do sada su, u okviru spomenute ideje, realizirali koncerte u više od 30 gradova u našoj zemlji.

Koncerti u Trebinju i Stocu će ujedno biti i promocija novog albuma "Bilješke iz Šestice", koji je bend objavio u studenome 2013. godine.

Sve posjetitelje očekuje nezaboravno glazbeno putovanje kroz Balkan, gdje će imati priliku da čuju neke od najljepših melodija iz Makedonije, Srbije, Kosova, Crne Gore, Hrvatske te naravno nezaobilazne sevdalnike.

Za više informacija o bendu i novim aktivnostima posjetite službenu stranicu: www.divanhana.ba.

Kopirati
Drag cursor here to close