Filmski festival

Devete Dane filma Mostar zatvorili 'Zvizdan' i 'Ljubav ili smrt'

Vijesti / Politika | 03. 11. 2015. u 08:19 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Deveti dani filma Mostar koji se održavaju u organizaciju kazališno-filmske udruge 'Oktavijan' , sinoć 2. studenoga službeno su zatvoreni reprodukcijom filmova 'Zvizdan' Dalibora Matanića i 'Ljubav ili smrt' Danijela Kušana u publikom ispunjenoj velikoj dvorani  HD hercega Stjepana Kosače.

 ''Završeni su i 9. Dani filma Mostar, a mi već od sutra počinjemo raditi na 10. jubilarnim Danima filma Mostar i na snimanju igranog filma 'Mrtve ribe plivaju na leđima', koji ćemo prema scenariju Josipa Mlakića, pod redateljskom palicom Kristijana Milića snimati ovdje, u Mostaru“, kazao je direktor Dana filma Slaven Knezović.

Sa zatvaranjem 9.Dana filma Mostar kako je kazao Knezović zaokružuje se jedna filmska revija, a za  godinu dana, odnosno na deseti rođendan mostarski filmski događaj kako je najavio trebao biti pravi 'Festival filmske glume Mostar'.

„Cilj mi je ovdje okupiti kolege glumce i da Mostar pretvorimo u grad filmskih glumaca“, kazao je Knezović uvjeren kako je već nadomak ostvarenja postavljenog cilja.

Deveto izdanje Dana filma Mostar u trajanju od 29. listopada do 2. studenoga u Mostar je donijelo 9 filmova iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije i Hrvatske.

Pored filmova'' Zvizdan' i 'Ljubav ili smrt', tijekom petodnevne manifestacije prikazani su filmovi  „Takva su pravila“ , redatelja Ognjena Sviličića, „Svinjari“, redatelja Ivana Livakovića, „Imena višnje“ redatelja Branka Schmidta, „Bit ćemo prvaci sveta“, redatelja Darka Bajića,  „Gorčilo jesi li to došo da me vidiš“, redatelja Milana Karadžića,  „Ničije dijete“,  redatelja Vuka Ršumovića i film „Hiljadarka“, redatelja Nenada Đurića kojim je ova petodnevna manifestacija i otvorena.

No redatelj 'Hiljadarke' u Mostaru je boravio od otvaranja do zatvaranja dana filma Mostar, uživao u programu i druženju kako sa kolegama tako i građanima, te započeo snimati dokumentarac u kojem će biti zastupljeni Dani filma Mostar kao i njihov utemeljitelj Slaven Knezović, priopćeno je.

''Drago mi je da je moj film otvorio Dane filma Mostar koji zaista imaju jednu posebnu priču za Mostar, ali i regiju", kazao je Đurić navodeći kako ga je slušajući sve o tom događaju i motiviralo da u filmskoj formi dokumentira.

Kopirati
Drag cursor here to close