Leskovac

Darko Mrkan nagrađen za strip stvaralaštvo

Kultura / Knjige | 25. 06. 2016. u 21:33 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na ovogodišnjoj, 18. po redi Smotri mladih balkanskih strip autora koja se održava u Leskovcu (Srbija) Darko Mrkan iz Banja Luke nagrađen je za strip stvaralaštvo.

Nakon prošlogodišnjih crtačkih nagrada, Mrkan je ove godine osvojio nagradu za strip teoriju. Nagrada se sastojala iz plakete škole stripa Nikola Mitrović Kokan.

Smotra je i ove godine uključivala veliki broj zanimljivih predavanja o stripovima. Na njoj su predstavljeni izdavački projekti autora iz regije, a na izložbi radova mogla su se vidjeti najbolja dostignuća naših scenarista i ilustratora.

Osim naših, ove je godine sa svojim radovima sudjelovalo oko 90 strip autora iz Francuske, Italije, Velike Britanije, Francuske, Belgije, Makedonije, Crne Gore, Rumunjske, Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Bugarske i Srbije, kao i po prvi put gosti iz Rusije i Turske, koji su se ujedno predstavili sa zajedničkom izložbom.

Na smotri su i autori iz BiH koji rade za francuske izdavače (Milorad Vicanović Maza iz Laktaša, i Filip Andronik iz Sarajeva) razmijenili svoja iskustva sa kolegama koji rade za istu izdavačku kuću, a dolaze iz Srbije i Makedonije.

Kopirati
Drag cursor here to close