Trebinje

''Dani ruskog filma'' prvi put u Hercegovini

Kultura / Flash | 23. 11. 2014. u 11:20 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Trebinju će od sutra do 27. studenog biti održani "Dani ruskog filma", manifestacija koja je veoma značajna za unapređenje kulturne suradnje Rusije i Republike Srpske.

Otvaranje je zakazano za sutra u 18.30 sati, a za 19.00 sati najavljena je prva projekcija filma "Statski savjetnik".

Drugog dana manifestacije u 19.00 sati bit će prikazan film "Admiral", a sjedećeg dana u isto vrijeme film "Pop". Posljednjeg dana programa, 27. studenog, u 18.00 sati ljubitelji filmske umjetnosti moći će da pogledaju ostvarenje "Ilija Murovec i Solvei razboinik".

Filmovi će biti prikazani u Kulturnom centru Trebinje, a ulaz je slobodan, navodi Srna.

Ovu manifestaciju, koja se prvi put održava u Trebinju i Hercegovini, organizuju Društvo prijatelja Rusije i Kulturni centar Trebinje, piše Srna.

Prema njihovim navodima, ovo je potvrda da dvije zemlje, osim na ekonomskom i političkom polju, uspješno uspostavljaju i kulturnu suradnju.

Organizatori se nadaju da će građani Trebinja i Hercegovine prepoznati značaj ove manifestacije koja bi mogla zaživjeti i postati tradicionalna.

U okviru Društva prijatelja Rusije u Eparhijskom domu u Trebinju već godinu dana održava se tečaj ruskog jezika koji je naišao na veliki odziv građana, prvenstveno osnovaca i srednjoškolaca, prenosi Srna.

U organizaciji Eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske i Međunarodnog fonda jedinstva pravoslavnih naroda u Trebinju su nastupali i ruski kamerni horovi sa više od stotinu izvođača, a organizirane su i druge manifestacije kojima se potvrđuje dobra suradnja Rusije i Republike Srpske.

Kopirati
Drag cursor here to close