Dani Trebinjske biskupije

Dane Trebinjske biskupije otvorila hrvatska diva Katarina Javora

Kultura / Flash | 28. 09. 2015. u 14:26 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U povodu crkvenog Dana Trebinjsko-mrkanske biskupije i pred svetkovinu Svetoga Mihovila Arkanđela, koji je patron te župe a slavi se 27. rujna, proteklog vikenda je upriličen bogat dvodnevni program, pod nazivom' Dani Trebinjske biskupije 2015'.

Svečanost ovogodišnje manifestacije započela je u trebinjskoj katedrali 'Male Gospe' u 20 sati sa velikim orguljskim koncertom hrvatske dive Katarine Javora iz Zagreba.

Župnu crkvu kojoj ime ' Mala Gospa' nosi još od 1884. godine, Sveta je Stolica proglasila katedralom 1984. godine, pa je tijekom ovogodišnje manifestacije biti govora i o njezinoj povijesti kao i povijesti župe, ali i rezimiranje svega što se događalo za njezina postojanja.

Prigoda za sabranost, svetu ispovijed i molitvu bila je kao i svake godine rezervirana za vrijeme prije središnje svečanosti obilježavanja patrona župe i velikog euharistijskog slavlja koje je s početkom u 12 sati predvoditi msgr. Ratko Perić, biskup i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski, uz koncelebraciju brojnih svećenika, i liturgijsko pjevanje župnog zbora župe Hrasno.

Na ovu svečanost, kao i ranijim godina nije izostao dolazak velikog broja hodočasnika, jer kako ističe trebinjski župnik don Ante Luburić, molitva i duhovna obnova su ono što je jedna od najvećih potreba današnjice kod svih vjernika.

Kopirati
Drag cursor here to close