25 umjetnika

Danas počinje 51. izdanje Međunarodne umjetničke kolonije u Počitelju

Kultura / Flash | 20. 07. 2015. u 09:44 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovogodišnje izdanje Međunarodne umjetničke kolonije u Počitelju, 51. po redu, danas započinje s radom i okupit će oko 25 umjetnika iz BiH, Njemačke, Meksika, Kosova, Slovačke, Makedonije, Turske, Hrvatske, Srbije, Slovenije i Crne Gore.

Kako je u izjavi za Fenu kazao Denis Jeina, menadžer Udruge likovnih umjetnika BiH koja je organizator ove manifestacije, u ugodnoj atmosferi počiteljske kolonije umjetnici će provesti sedam dana tijekom kojih će stvarati umjetnička djela, ali i imati priliku obići mnogobrojna obližnja, kulturna i prirodna blaga naše zemlje.

- Po završetku Kolonije bit će održana prigodna manifestacija na kojoj će sudionicima biti dodijeljeni certifikati. Također, bit će priređen i prigodan glazbeni i kulturni program, a manifestaciji će moći prisustvovati svi zainteresirani posjetitelji - kazao je Jeina.

Izložba radova s ovogodišnje kolonije bit će tradicionalno prikazana naredne godine u Sarajevu, u Galeriji "Roman Petrović", i to u povodu 1. ožujka, Dana neovisnosti Bosne i Hercegovine.

Održavanje Međunarodne umjetničke kolonije Počitelj omogućilo je Federalno ministarstvo kulture i sporta, a podržali su je brojni sponzori.

Svečano otvaranje 51. izdanja Međunarodne umjetničke kolonije u Počitelju zakazano je za večeras, s početkom u 21 sat.

Kopirati
Drag cursor here to close