Samo odlučno!

Dame biraju u Mostaru

Kultura / Kazalište | 30. 03. 2015. u 12:13 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hit predstava 'Dame biraju' u produkciji Altteatra, koju je režirao Admir Glamočak i Amra Mehić pred mostarskom publikom igrat će 8. travnja u HD Herceg Stjepan Kosača.

Ljubitelji teatarske umjetnosti prepoznat će da je riječ o hit naslovu koji je, prije deset godina, doživio više od 70 izvođenja u BiH i inozemstvu.

Ulaznice po cijeni od 10,00 KM možete kupiti na recepciji Doma svakim danom od 10:00 do 13:00 sati i od 17:00 do 20:00 sati. Rezervacije se primaju na tel.: 063 940 584

Skidanjem do novca

Predstava govori o besposlenim mladićima koji u životu imaju višak slobodnog vremena i manjak financija, a sve se mjenja kada pronalaze oglas u novinama za stripere u jednom noćnom klubu.

Mladići prihvate taj izazov i počnu mukotrpno vježbati s trenericom kako bi imali dobru fizičku i psihičku kondiciju. Predstava šalje snažnu poruku kako za neke veće promjene nije dovoljna samo odluka, nego i odlučnost! Često taj put, od ničega do nečega, zna biti jako težak i samo oni uporni i s jakom voljom ostvare svoj cilj.

''Predstava je izvođena pet puta u Sarajevu i gledalište je uvijek bilo puno, a karta više tražila se po nekoliko dana prije igranja predstave. Na naše veliko zadovoljstvo sarajevska publika je odlično prihvatila predstavu što nas čini jako sretnima i daje dodatnu motivaciju da skrenemo pozornost svim mladima da bez obzira na sve, u društvu u kojem živimo, imaju mogućnost izbora'', naglasili su iz Altteatra.

Skidanje 'do kraja'

Pored neprestano napete situacije koju nam predstava donosi, poseban začin daju plesne točke. Vrhunac predstave je završna koreografija pred samo skidanja glumaca 'do kraja' na opće zadovoljstvo publike.

Predstava je dio projekta 'Istrajati' koji Altteatar realizira u suradnji s partnerima 'Kroz prozor Fabrika' iz Beograda i Akademijom scenskih umjetnosti Sarajevo.

Je li odlazak rješenje?

''U projektu 'Istrajati' kreirat će se dvije kazališne predstave kroz koje želimo istaknuti postojanje izbora koji pojedinac ima u BiH i Srbiji, ali i cijeloj regiji. Postavit ćemo pitanje: je li rješenje problema odlazak negdje drugo, što je potrebno uraditi za suočavanje sa stvarnošću i preuzimanje odgovornosti za svoj život. Što je nama stvarno važno? I je li to stvarno možemo imati?'', rečeno je iz Altteatra za Bljesak.info objašnjavajući kako je problem prihvaćanja krize, osobnog i društvenog poraza, važna tema zajednička ljudima u BiH i cijeloj regiji.

''Ovo pitanje posebno muči mlade ljude koji nemaju sjećanja na bolju prošlost. Oni su odrasli u okolini koja je preživjela velika razočarenja, promjena načina života i sustavne vrijednosti'', rečeno je iz Altteatra.

Inače, Altteatar je organizacija koja je u proteklih deset godina bila sjecište za preko 100 umjetnika, koji su kroz različite projekte realizirali svoje ideje. Izvođeno je 15 premijera, blizu 1.000 repriza, a naše predstave je pogledalo 100.000 osoba svih uzrasta i dobi, po zemlji i regiji i svijetu.

Kopirati
Drag cursor here to close