radionice

City of art: 'Papirne haljine' u Počitelju

Kultura / Flash | 28. 07. 2015. u 11:25 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sudionici Međunarodnog susreta mladih stvaratelja kulture "City of Art - Počitelj" u okviru scenske radionice održali su danas u Počitelju radionicu "Papirne haljine".

Radionicu vodi profesorica Fakulteta primijenjenih umjetnosti u Beogradu Ljiljana Petrović koja je kazala da sudionici prave haljine od raznih vrsta papirne galanterije kombinirajući različite materijale.

''Pravimo kostime koje su inspirirani kulturom BiH i Počiteljem, njegovim ornamentima i etno motivima. Nakon što radionica bude završena, fotografirat ćemo ih na sudionicima Susreta koji su glumci'', naglasila je.

Također je dodala da pravljene haljina od papira nije težak zadatak isključivo zbog inspirativnog okruženja kao što je Počitelj. Najavila je da će izložba fotografija kostima biti upriličena u narednih nekoliko dana u Počitelju.

Ovo je jedna od četiri radionice koje će u narednim danima biti održane iz oblasti filma, teatra i novinarstva, a na kojima će predavači biti, između ostalih, slikar Safet Zec, te profesori Nenad Dizdarević, Andrija Dimitrijević i Ljiljana Petrović te novinar Rinko Golubović.

Međunarodni susreti mladih stvaratelja iz oblasti kulture pod nazivom "City of Art - Počitelj" trajat će do 5. kolovoza s ciljem da se Počitelju vrati značaj kulturnog i turističkog središta tog dijela Europe.

Susrete organizira produkcija "Sve je moguće" u suradnji s Općinom Čapljina, a sudjeluje oko 20 mladih stvaratelja iz oblasti likovne umjetnosti, filmske i dramske produkcije te novinarstva iz BiH, Srbije, Hrvatske, Slovenije, Francuske i Italije, a podržalo ih je i Ministarstvo kulture i sporta Federacije BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close