Radionice

City of Art - Počitelj: Kako su se natjecatelji pripremali za skokove sa Starog mosta

Kultura / Flash | 28. 07. 2015. u 13:01 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sudionici Međunarodnog susreta mladih stvaralatelja kulture "City of Art - Počitelj" u okviru filmske radionice danas montiraju snimljeni materijal o pripremama natjecatelja za skokove sa Starog mosta koji su prije nekoliko dana održani u Mostaru.

Naime, oko 40 sudionika Susreta su se u protekla dva dana pripremili za snimanje i realizaciju, a danas su pristupili obradi materijala.

Voditelj radionice je profesor Fakulteta dramske umjetnosti iz Beograda Andrija Dimitrijević koji je kazao Feni da su studenti snimili oko sat i po materijala o dvije teme.

''Jedna grupa je snimala budućeg pobjednika Skokova sa Starog mosta u Mostaru od početka do samog skoka, a druga je snimala publiku'', objasnio je.

Dodao je da je zadovoljan dosadašnjim radom studenata, jer je ova radionica drukčija od uvjeta koje imaju u školi.

''Cjelodnevni rad od 12 sati za njih je na neki način priprema za budući rad'', naglasio je.

Najavio da će premijera filma biti održana u narednih nekoliko dana u Počitelju.

U okviru filmske radionice studenti će snimati i igrani kratki film.

''Bit će primorani da vrlo brzo osmisle priču i da je realizuju pod vodstvom profesora i dekana na Sarajevo Film Academy Nenada Dizdarevića'', kazao je Dimitrijević.

Ovo je jedna od četiri radionice koje će u narednim danima biti održane iz oblasti filma, kazališta i novinarstva, a na kojima će predavači biti, između ostalih, slikar Safet Zec, te profesori Nenad Dizdarević, Andrija Dimitrijević i Ljiljana Petrović te novinar Rinko Golubović.

Međunarodni susreti mladih stvaratelja iz oblasti kulture pod nazivom "City of Art - Počitelj" trajat će do 5. kolovoza s ciljem da se Počitelju vrati značaj kulturnog i turističkog središta tog dijela Europe.

Susrete organizira produkcija "Sve je moguće" u suradnji s Općinom Čapljina, a sudjeluje oko 20 mladih stvaratelja iz oblasti likovne umjetnosti, filmske i dramske produkcije te novinarstva iz BiH, Srbije, Hrvatske, Slovenije, Francuske i Italije, a podržalo ih je i Ministarstvo kulture i sporta Federacije BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close