Centar za kulturu

Čistopoljski izložio radove u Mostaru

Kultura / Umjetnost | 02. 10. 2014. u 06:30 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarski Centar za kulturu bogatiji je za novu izložbu. Ovaj put radi se o Borisu Čistopoljskom iz Sarajeva. Radovi postavljeni na izložbi u Centru za kulturu Mostar, predstavljaju presjek rada na grafici u razdoblju od 1985.g. pa sve do danas. Podijeljeni su u četiri grupe i predstavljaju četiri autorove bitne faze.

Čistopoljski je rođen 12. kolovoza 1959.g. u Sarajevu gdje je završio Školu primijenjenih umjetnosti i Akademiju likovnih umjetnosti. Član ULUBIH-a od 1987.g. Nakon završene Akademije radi kao slikar – patiner, potom scenograf na tadašnjoj TVSA, kasnije TVBiH, do 1997.g. kada prelazi na mjesto profesora grafike u Srednjoj školi primijenjenih umjetnosti Sarajevo, gdje radi i danas.

U razdoblju od listopada 1996.g. do svibnja 2000.g. na poziv profesora Muhameda Karamehmedovića angažiran je i na radnom mjestu direktora tehnike u Narodnom pozorištu Sarajevo. Autor je mnogih plakata, kataloga, scenografija za televiziju, kazalište, koncerte i manifestacije različitog karaktera. Autor je i koautor sa suprugom Mirjanom i lutaka za kazalište i televiziju.

Nakon Akademije organizira prvu samostalnu izložbu, a vremenom i još nekoliko, a sudionik je i niza kolektivnih izložbi. Sudionik je likovnih kolonija u Doboju, Velikoj Kladuši, Sinjem Vrhu u Sloveniji, Ostrošcu, a na likovnoj Koloniji 'Krušnica' u Bosanskoj Krupi redovni sudionik od 1999.g.

Kopirati
Drag cursor here to close