Livno

Četvrti festival jednominutnog filma 'Imate minutu'

Kultura / Flash | 17. 05. 2016. u 10:22 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Četvrtom festivalu jednominutnog filma „Imate minutu?“ koji će se održati u hotelu "Park" u Livnu 19. svibnja godine bit će prikazana ukupno 53 filma koja su u potpunosti osmislila i snimila djeca iz osnovnih škola svih šest općina Hercegbosanske županije tijekom 2015. godine, priopćeno je iz Genesis Projecta.

Filmovi su snimljeni uz pomoć trenera iz Nevladine organizacije Genesis Project, a u sklopu aktivnosti "Podrška međukulturalnom, inkluzivnom i mirovnom obrazovanju i prevenciji vršnjačkog nasilja u osnovnim školama Hercegbosasnke županije", koja se, kao i festival, organizira u sklopu projekta „Primjena koncepta ljudske sigurnosti u cilju stabilizacije zajednica u HBŽ županiji“. Projekat financira UN Fond za ljudsku sigurnost, a implementiraju ga UN agencije u BiH (UNICEF, IOM, UNHCR i UNDP) u trajanju od tri godine.

U jednoj kreativnoj minuti kreativnu minutu, djeca su svojim filmovima uputila snažne poruke koje govore o nasilju, toleranciji, predrasudama. Iz svake općine festivalski žiri izabrat će najbolji film, a bit će dodjeljena i nagrada „Grand Prix“ za najbolji film festivala. Također, putem glasovanja na Facebook stranici Radio Livna bit će izabran i film koji će dobiti nagradu publike. Autori svih filmova će sudjelovati na interaktivnim radionicama koje će prethoditi festivalu, a na samom događaju dobit će priliku kazati nešto o svom ostvarenju.

Kopirati
Drag cursor here to close