Doprinos

Centar za dramski odgoj dodijelio nagrade povodom Međunarodnog dana dramskog odgoja

Kultura / Flash | 28. 11. 2014. u 08:08 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U povodu 27. studenog - Međunarodnog dana dramskog odgoja Centar za dramski odgoj dodijelio je nekoliko nagrada.

Nagradu za trajni doprinos razvoju dramskog odgoja u Bosni i Hercegovini Dječjoj, omladinskoj i lutkarskoj sceni Bosanskog narodnog pozorišta Zenica za višedesetljetno profesionalno bavljenje teatrom djece i mladih, ali i teatrom za djecu i mlade što je rezultiralo dobrim predstavama, ali i odgajanjem brojnih generacija buduće kazališne publike, kao i dramskih i drugih umjetnika.

Ova nagrada otišla je i u ruke Mostarskog teatara mladih 1974 za četrdesetogodišnju misiju posvećenu širenju ideje dramskog odgoja kao moćnog sredstva za preobražaj, kako svakog pojedinca, tako i društva u cjelini.

Nagrade za doprinos razvoju dramskog odgoja u Bosni i Hercegovini dobili su:

Studio lutkarstva Sarajevo za dugogodišnju misiju širenja ideje lutkarstva i promicanje autentičnog lutkarskog izraza u Bosni i Hercegovini.

Dramska scena SPKD „Prosvjeta“ OO Prnjavor za promociju visokih pedagoških standarda u dramskom radu i formiranje kazališne publike u svom gradu, što je rezultiralo osmišljenim repertoarom na zavidnom umjetničkom nivou i vjernom publikom.

Dramska grupa nižih razreda „Sedme osnovne škole“ (I-IV) Blažuj- Ilidža za desetogodišnji predan rad i osnaživanje djece da u dramskoj fikciji bolje upoznaju svijet u kojem žive i odrastaju u bolje ljude.

Goran Jokić iz Banja Luke za dugogodišnje nesebično sijanje sjemena dramsko – odgojnog rada među studentima, članovima Banjalučkog studentskog pozorišta.
Godišnja priznanja za postignuća u području dramskog odgoja u protekloj sezoni ili školskoj godini dobili su: Ivana Milosavljević iz Tuzle za režiju predstave „Antigona“ Opće gimnazije KŠC „Sveti Franjo“ Tuzla, Senada Milanović iz Bugojna za uspješan stvaralački, stručni, metodički i organizacijski dramsko - odgojni rad u lokalnoj zajednici.

Ovom nagradom nagrađena je i Brankica Radonjić iz Prnjavora za uspješan stvaralački, stručni, metodički i organizacijski dramsko - odgojni rad u lokalnoj zajednici.

Centar za dramski odgoj čestita nagrađenima, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close