Adrenalinsko natjecanje

Čapljinu očekuje jubilarna pustolovna utrka

Kultura / Flash | 10. 06. 2015. u 08:31 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pustolovna utrka je sportsko-turistička manifestacija, koja je ove godine jubilarna deseta po redu. Održat će se 27.06.2015. Predstavlja znakovito otvaranje ljetne turističke sezone.

Natjecanje je triatlonsko, tj. sastoji se od vožnje kanuima, trčanja i vožnje biciklima. Natjecat će se dvočlane ekipe. Nagradni fond je 1.200 KM, a kotizacija je 20.00 KM.

Natjecateljska ruta je duga oko 21 km.

Start će biti na Božjaku u 18.00h, odakle će se spuštati kanuima do kupališta „Jaz“ u dužini od 10,2 km.

Druga dionica triatlona je trčanje od kupališta „Jaz“ do povijesnog spomenika „Mogorjelo“ u duljini od 1,1 km. Treća dionica je vožnja biciklima od Mogorjela do cilja u Karaotoku u duljini od 9,1 km.

Završetak utrke se predviđa oko 19:30 sati.

Zbog postojanja rizika zatražena je nazočnost medicinske ekipe tijekom održavanja manifestacije i Vatrogasnog društva Čapljina. Svi natjecatelji će biti osigurani.

Nakon triatlona će biti održan zabavni program u Karaotoku.

Svrha ovog natjecanja je povezivanje prirodnih ljepota i kulturno-povijesnih znamenitosti, koji su funkciji prezentacije turističkih potencijala općine Čapljina.

Budući da je ograničen broj kanua, mogu se prijaviti 22 ekipe. Prijave su u uredu Turističke organizacije Čapljinka i na broj 036/806-147.

Partner u organizaciji je udruga „Tajna prirode“, a Bljesak.info medijski je pokrovitelj ove utrke.

Kopirati
Drag cursor here to close