Posušje 2015

Čapljinska mješovita klapa Signum pobjednik Festivala klapske pisme

Kultura / Flash | 03. 08. 2015. u 06:20 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Čapljinska mješovita klapa Signum pobjednik je Festivala klapske pisme Posušje 2015 u kategoriji ženskih i mješovitih klapa.

Taku su nakon apsolutne pobjede na festivalu klapa u Perastu, u šestom mjesecu ove godine, trijumfirali i na posuškom festivalu. S pjesmama „Žuta ruža“ i „Znaš neviro“ pokorili su konkurenciju u utrci za Posuški stećak i nagradu od 1500 KM. Nagradu im je uručio Predsjedatelj Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović.

„Večeras smo mogli uživati u glazbi i vizualnom izražaju i mnogi mogu zavidjeti što nisu bili ovdje. Načelnik Branko Bago radi odličan posao sa svojim suradnicima. Posušje je jedan veliki centar kulture i rado ću dogodine ponovno biti visoki pokrovitelj ovog festivala“, završio je Čović kojem je Bago poklonio sliku starog mosta na Ričini, djelo akademske slikarice Martine Tomić.

Drugo mjesto i nagrada od 1000 KM pripala je ženskoj klapi Kandelora iz Zemunika, a nagradu im je uručio predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke Zdenko Ćosić.

Ženska klapa Travertin – Trebižat osvojila je treće mjesto i novčanu nagradu od 500 KM, a nagradu im je uručila ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i športa Županije Zapadnohercegovačke Ružica Mikulić.

Nagradu publike Bura, kao i prošle godine, dobila je ženska klapa Zvizdan iz Posušja. Nagradu im je uručio gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić.

U revijalnom dijelu nastupila je muška klapa Zvizdan.

Predsjednik festivalskog odbora prof. Ljubo Begić zahvalio se svim članovima odbora koji su iznijeli veliki teret u organizaciji festivala, svim pokroviteljima, sponzorima i donatorima na podršci kao i svima koji su na bilo koji način pomogli u organizaciji.

Kopirati
Drag cursor here to close