Zatvaranje festivala

Calamus Jazz Fest opravdao svoje postojanje, publika uživala u veselim ritmovima

Kultura / Glazba | 16. 07. 2013. u 23:21 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Calamus Jazz Festivala zatvorila je mostarska grupa Zoster, koja je neobičnim jazz-rock-regge izvedbama svojih pjesama, rasplesala oduševljenu publiku.

Odziv publike sve tri noći, pokazao je da upravo ovakav festival ima apsolutno opravdanje u gradu.

Prezadovoljni smo odzivom publike, koji samo potvrđuje kvalitetu ovoga festivala. Iako su prije tri godine, kada je krenuo Calamus Jazz fest, mnogi ljudi bili skeptični i pitali se ima li mjesta u ovom gradu za organizaciju jednog jazz festivala, ovako dobre večeri, već treću godinu za redom ,dokazuju da je ovaj festival opravdan. Festival je apsolutni 'happening'. Iako je ovo malen prostor, publika koja dolazi pokazuje da razumije, voli i osjeća ovu vrstu glazbe. Calamus Jazz fest opravdao svoje postojanje i sigurno će trajati sljedećih godina“ rekao je za Bljesak.info Mario Vrankić, glasnogovornik ovog festa.

Za sada, organizatori nam nisu htjeli otkriti planove za iduću godinu, no nesumnjivo je kako će nam Calamus prirediti brojna iznenađenja.

„Za sada ne mogu reći tko će doći sljedeće godine, no zasigurno će to biti vrhunska jazz imena. Vjerujem kako će Ivica Golemac (pokretač ovog festivala) prirediti brojna iznenađenja Mostarcima. Festival će možda čak i trajati duže, a publika koja bude tih nekoliko dana na ovoj terasi, će sigurno uživati“, rekao je Vrankić.

Calamus u kolovozu priređuje brojna glazbena iznenađenja

Iako Calamus Jazz fest traje samo tri večeri, u idućem mjesecu ljubitelje jazz glazbe očekuju vrhunski glazbenici.

Na terasi Calamusa zasvirati će i vrhunski meksički gitarist Omar Torrez, koji je bio gitarist legendarnog Toma Waitsa, a kako stručnjaci kažu 'nema dalje na ovoj planeti, kad sviraš s Waitsom'.

Za mostarsku publiku će zasvirati i sjajan jazz glazbenik, Talijan Sam Paglia, čija se glazba vrti u megapopularnoj seriji Seks i grad.

U 11 mjesecu dolazi Kaki King, ona je bila ovdje i prošle godine. Slušati njezinu glazbu je novo i iznimno iskustvo. Kaki radi glazbu za Sean Penna, nominirana je za Gremmy,a jedan od vodećih svjetskih autoriteta za gitaru napisao je 'postoje dobri gitaristi, postoje je**no dobri gitaristi i postoji Kaki King'. Način na koji ona svira gitaru naprosto je nevjerojatan. Kako Ivica dolazi do svi ovih umjetnika ne znam i skidam mu kapu, ali je svakako, pun iznenađenja“ rekao je Vrankić.

Zajedno s publikom, oduševljenje ovim festivalom dijele i izvođači.

Ovogodišnji izvođači su jako zadovoljni, Maya je sinoć bila oduševljena. Tri godine sam uz ovaj festival i nikada nisam vidio toliko žena kao sinoć, bilo je možda 90% žena, a muškarci su bili statistička greška“ našalio se Vrankić.

Ovdje može stati malen broj ljudi, a ovako velika imena ne dolaze besplatno. Stoga bih htio zahvaliti sponzorima Uni Credit Banci, posebno mi je drago što se Fortuna Tours kao jedini privatnik uključio, a i Eronet se ove godine pomalo uključio“ zahvalio se Vrankić.

Na kraju svega ostaje zaključiti da je Calamus jazz fest nešto što Mostar čini urbanijim, kako je i sam Vrankić na otvaranju rekao 'ako nije europskije i svjetskije, onda je sigurno urbanije. Nakon svih turbo folk i ne znam kojih, zvijezda ovo ostaje mjesto gdje se događaju prave stvari'.

Kopirati
Drag cursor here to close