Liska 2016.

'Buba u uhu' do suza nasmijala mostarsku publiku

Kultura / Kazalište | 25. 04. 2016. u 20:30 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predzadnja predstava u natjecateljskom dijelu festivala 'Mostarska liska' odigrana je pred mostarskom publikom u Narodnom pozorištu, a riječ je o predstavi 'Buba u uhu' u izvedbi glumaca Narodnog pozorišta Sarajevo.

U glumačkoj postavi bili su: Admir Glamočak, Senad Bašić, Izudin Bajrović, Tatjana Šojić, Aleksandar Seksan, Emina Muftić, Aldin Omerović, Sanela Pepeljak, Alen Muratović, Snežana Bogićević, Merima Lepić, Riad Ljutović i Vedran Đekić.

U fokusu priče je građanska obitelj i sklop krivo protumačenih situacija, koje prouzrokuju čitav niz različitih odnosa unutar te obitelji. Svi upadamo u te zamke, stali smo kad nam neka buba dođe do uha i pokušali istjerati pravdu na čistac. Buba je aktualnija danas u Bosni nego u Francuskoj.

'Buba u uhu' jedan je od najboljih i najčešće izvođenih Georges Feydeauovih kazališnih komada. Njegove otkačene, duhovite i virtuozno napisane tekstove obožava publika u cijelome svijetu, pa predstavljaju čvrsta uporišta svih ambicioznijih suvremenih kazališnih repertoara.

Stručni žiri 'Mostarske liske' je 'Malu lisku' za najbolju glumu u ovoj predstavi dodijelio Aleksandru Seksanu koji je ovom prilikom zahvalio žiriju i publici. "Ovo je treća liska koju dobivam, ali ovo nije nagrada za mene, nego za cijeli ansambl koji je izveo ovu predstavu", kazao je Seksan.

U natjecateljskom dijelu programa u utorak od 20 sati bit će odigrana predstava 'Jelisavetini ljubavni jadi zbog molera' u izvedbi glumaca Knjaževsko-srpskog teatra iz Kragujevca.

Kopirati
Drag cursor here to close