Suze i tuga

Brojni prijatelji se oprostili od Kemala Montena

Kultura / Flash | 28. 01. 2015. u 14:49 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Brojni građani Sarajeva i osobe iz javnog života pristiže na gradsko groblje Bare u Sarajevu kako bi se oprostili od bh. pjevača i kantautora Kemala Montena koji će danas biti sahranjen u Aleji velikana.Okupljeni građani i Montenovi prijatelji sućut izražavaju Kemalovoj supruzi Branki, kćerci Adrijani i sinu Đaniju.

Na posljednji ispraćaj danas su u Sarajevo pristigli i Montenove kolege iz regije, a među njima i Zdravko Čolić, Saša Matić, Neda Ukraden, bh. estradni umjetnici Halid Bešlić, Dino Merlin, Hanka Paldum, Osman Hadžić, Dražen Žerić Žera te mnogi drugi.

Na posljednji ispraćaj bh. pjevača na Bare su pristigli, između ostalih i bivši nogometaši Predrag Pašić, Safet Sušić te Fuad Muzurović. Supruga slavnog bh. košarkaša Mirze Delibašića pristigla je sa sinom Dankom dok je Jovan Divjak, bivši general Armije BiH, došao sa prijateljem.

Dok Montenov kovčeg bude spuštan u zemlju, u pozadini će svirati biti izvedena instrumentala njegovih najpoznatijih hitova "Sarajevo ljubavi moja" i "Dušo moja" u izvedbi ansambla "Korone".

Kemal Monteno je preminuo prošle srijede, 21. siječnja u 67. godini godini života. On je od 2011. godine bio na dijalizi a zbog problema sa dijabetesom 2012. godine mu je ugrađena i srčana premosnica. Početkom januara urađena mu je transplantacija bubrega i od tada se nalazio u bolnici. Nakon transplantacije su uslijedile komplikacije a posljednja dijagnoza je bila teška upala pluća koju bh. pjevač nije izdržao, prenosi Anadolija.

Kopirati
Drag cursor here to close