Povodom blagdana

Brojne ličnosti na prijemu kod novoizabranog mostarskog muftije

Kultura / Flash | 28. 07. 2014. u 12:01 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Studentskom hotelu 'Mostar' na prvi dan Ramazanskog bajrama muftija mostarski Salem ef. Dedović upriličio je prijem za društveno-kulturne, religijske i druge javne ličnosti Mostara, županije i Federacije BiH.

Dedović se u svom obraćanju osvrnuo na otuđenost jednih od drugih, te je poručio da moramo zajedno živjeti za boljitak ovog društva, te zajedničkim snagama stvarati našu bolju budućnost.

Osim domaćina Dedovića, prisutnima su se obratili Kancelar Mostarsko-duvanske biskupije mr. don Ante Luburić, fra Iko Skoko, te uime vladike Grigorija svoje riječi zahvale za poziv i čestitke za blagdan uputio je paroh mostarski Radivoje Krulj.

Ramiz Pandur je uz prigodne riječi mostarskom muftiji uručio prigodan poklon na kraju svečanog dijela programa, a zatim je upriličen domjenak.

Pored brojnih ličnosti iz kulturnog, političkog, vjerskog života grada na Neretvi, ovom prijemu su bili nazočni Federalni ministar kulture i sporta Salmir Kaplan, ministar obrazovanja znanosti kulture i sporta HNŽ Zlatko Hadžiomerović, te premijer FBiH Nermin Nikšić.

Nazočni su bili i čelni ljudi Sportskog saveza Mostara, te njihovi gosti iz Kragujevca.

Muftija Dedović je istaknuo kako je upravo premijer FBiH uputio ispriku reisu Huseinu Kavazoviću povodom prijema u Sarajevu, uz riječi da će nazočiti prijemu matičnom muftiji u Mostaru. Ovom prijemu nazočili su i imami iz Livna i Tomislavgrada.

Kopirati
Drag cursor here to close