''Josip i kričave boje''

Broadway mjuzikl pred kiseljačkom publikom

Kultura / Flash | 18. 05. 2015. u 15:35 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kiseljačani su u nedjelju zaista imali priliku uživati u spektaklu kakvog se kako su pojedini rekli, ''ne bi postidjeli ni velike svjetske prijestolnice''. Naime, ''Josip i kričave boje njegovih snova'', Broadway mjuzikl sinoć je nakon nekoliko gradova u Hercegovini izveden i u Kiseljaku u sportskoj dvorani Srednje škole ''Ivan Goran Kovačić''.

Međunarodno poznati redatelj Richard Montez prethodnih je mjesec dana radio s mladima i djecom u Kiseljaku, koji su potpomognuti također amaterima glumcima, pjevačima i plesačima iz Hercegovine, te Hrvatske izveli ovo poznato djelo bazirano na biblijskoj priči o Josipu iz Starog zavjeta.

Oko tisuću ljudi imalo je priliku sat i pol uživati u odličnoj izvedbi preko 80 sudionika, glazbi koju je skladao Andrew Lloyd Webber prema tekstu Tima Ricea te u preko 200 kostima, ogromnoj scenografiji te profesionalnoj rasvjeti koja je podrazumijevala 76 svjetlosnih scena.

Redatelj Montez je ostao oduševljen reakcijama publike te besprijekornoj organizaciju predstave.

Organizator Općina Kiseljak na čelu s načelnikom Mladenom Mišurićem Ramljakom zahvaljuje se svim sponzorima koji su na neki način pomogli projekt : predsjedatelj Sabora ŽSB Josip Kvasina, predsjednica ŽO HDZ BIH ŽSB Lidija Bradara Ceste company Kiseljak, Sarajevski Kiseljak, Elektroprivreda HZ HB, Pekara Fijaker, EU –PAL Kiseljak, Foto Pavlović, Multimedia print, Moteli Maks i Zigi; Medijskim sponzorima: TV Kiss i Art company; djevojkama koje su bile zadužene za profesionalnu šminku: Moniki Trogrlić, Vedrani Ljevak te djevojkama iz Ivona make up-a i Anela make up-a; te svim volonterima Srednje škole ,Udruženja mladih Kiss i OO Mladeži HDZ BIH Kiseljak, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close