Koncert

Božo Vrećo glasom i sevdahom obasjao Mostar

Kultura / Flash | 22. 05. 2017. u 18:09 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Božo Vrećo, večeras je nastupio u HD Kosača, a svojim glasom i sevdahom očarao je sve Mostarce i Mostarke.

Vrećo je jedan od najzanimljivijih interpretatora sevdaha novijeg doba, a rijetko tko može ostati ravnodušan čuvši ovakav glas, toplinu i energiju kojom isijava. Boži Vreći će se na koncertu pridružio i poznati glazbenik Marko Louis (klavir, tarabuk), a koncert je producirao Tomislav Kašljević.

Na repertoar koncerta uz tradicionalne sevdalinke Božo Vrećo uvrstio je i autorske sevdalinke koje je publika i kritika već odavno objeručke prihvatila slaveći Vreću kao umjetnika koji je popunio prazninu od gotovo 40 godina koliko nisu pisane sevdalinke.

Svestrani umjetnik, interpretator, autor sevdalinki i pisac, Božo Vrećo, tijekom posljednjih nekoliko godina postao je ne samo regionalna, već i europska i svjetska glazbena senzacija.

Vrećo je do sada objavio četiri studijska albuma. U ljetnim mjesecima 2017. izaći će i njegov peti album “Božo Vrećo – live in Paris” (radi se o snimku live koncerta iz čuvenog pariskog Théâtre Le Palace).

Rođen 1983. godine i odrastao u Foči, sada sa adresom u Sarajevu, Božo Vrećo plijeni svojim nastupom, scenskim ili ne, s nekim posebnim x-factorom koji bez sumnje posjeduje. Vedar, nasmijan, sa specifičnim odjevnim stilom. Njegova interpretacija sevdalinki, izvorna, nešto je posebno. Međutim, on nije samo još jedan interpetator sevdaha, o sevdalinci istražuje, uči, čak i snima svoje autorske.

Kopirati
Drag cursor here to close