Strip Art

Bosanskohercegovački predstavnici na 12. salonu stripa u Velesu

Kultura / Flash | 24. 10. 2014. u 17:32 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruženje 'Drugi ugao' iz Sarajeva, u suradnji s makedonskim Strip centrom iz Velesa je organiziralo gostovanje dvojice naših autora, Saše Džine i Navida Bulbulije u tom gradu od 17. do 19. listopada 2014. godine.

''U jednoj super atmosferi, s autorima iz cijele regije koji rade za neke od najvećih svjetskih izdavača, uspjeli su prezentirati svoj i rad udruženja, te sakupiti potrebnu energiju i motivaciju za buduće aktivnosti. Ovo bh. udruženje je dobilo i plaketu zahvalnosti za pomoć u organizaciji Salona'', priopćeno je iz 'Drugog ugla'.

Makedonski grad Veles već dvanaestu godinu organizira salon stripa na kojem je i ove godine ugostio strip autore iz regije. Pored autora iz Makedonije, Srbije, Crne Gore, te Bosne i Hercegovine (gosti iz Albanije i Turske zbog problema u avio-prometnu nisu mogli doći) ove godine je glavna atrakcija salona bio Ervin Rustemagić , osnivač i direktor produkcijske kuće Strip Art Features, koja je svoje prve korake imala u Sarajevu u formi jednog od najpoznatijih strip magazina u bivšoj Jugoslaviji, Strip Art.

Navid Bulbulija je istaknuo kako je organizacija salona bila odlična i profesionalna zahvaljujući trudu i zalaganju domaćina iz grada na Vardaru, koji je sve posjetitelje iznenadio svojim stripovskim identitetom. Fasade zgrada su prekrivene muralima s likovima i kadrovima iz stripova, za koje je između ostalih odgovoran Vane Trajkov (organizator Salona stripa u Velesu).

U programu su, između ostalog, održanja i dva predavanja:  Ervin Rustemagić – How to sell a comic strip; te, Boško Karadzov – Comics in the digital era. Prikazan je i dugometražni animirani film ilustratora, strip crtača i slikara, Alekse Gajića “Technotise”. Glavni gosti salona, osim dvojice predstavnika “Drugog ugla”, bili su: Aleksa Gajić, Dragan Paunović, Ivica Sretenović, Simon Vučković i Ivan Stojanović.

Kopirati
Drag cursor here to close