Kulturni događaj

Bogat program 'Uskopaljskih jeseni'

Kultura / Flash | 24. 10. 2016. u 10:33 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji HKD "Napredak“ sinoć su u Gornjem Vakufu/Uskoplju svečano otvorene 20. "Uskopaljske jeseni“, koje će u tome gradu trajati do 30. listopada.

Dobrodošlicu je prisutnima poželio predsjednik Podružnice HKD "Napredak“ Uskoplje dr. Tvrtko Krajina, istakavši da je spomenuta manifestacija postala "najbolji promotor tradicije i kulture hrvatskog naroda".

''HKD "Napredak“ Uskoplje, kao i naš grad, je mala podružnica. Ali, evo čuvamo, istražujemo, zapisujemo i njegujemo našu baštinu. "Uskopaljske jeseni" su postale vrednota i kulturno-turistička destinacija naše općine, regije i središnjice, koja traje neprekidno, a obuhvata različite sadržaje'', kazao je Krajina.

U programu "Uskopaljskih jeseni“, dodao je, svake godine sudjeluje oko tisuću sudionika, a događajima koji se održavaju tim povodom, prisustvuje oko tri tisuće posjetitelja.

''Ovaj put, moto manifestacije je "Ne sudi drugima i nećeš pogriješiti, jer ništa nije tako jako kao blagost, a ništa tako blago kao prava snaga“, naglasio je.

Početak ovogodišnjih "Uskopaljskih jeseni“, čije održavanje su financijski pomogli Općina Gornji Vakuf/Uskoplje, Srednjobosanski kanton i Turistička zajednica SBK-a, ozvaničio je načelnik toga grada Sead Čaušević.

Čestitao je članovima HKD "Napredak“ na uspješnoj realizaciji svih dosadašnjih aktivnosti, i obećao podršku u održavanju "Uskopaljskih jeseni“ i sljedećih godina.

''Oni su istinski predstavnici našeg grada, koji baštine kulturu hrvatskog naroda. Ne samo da se čuju u BiH već i šire, preko Hrvatske, Austrije, Njemačke, i na tome im hvala'', kazao je Čaušević.

Nakon svečanog otvaranja manifestacije, poklonici pozorišne umjetnosti mogli su pogledati predstavu "O ljubavi“.

Riječ je o autorskoj diplomskoj predstavi mladih glumaca Nikoline Ljuboja i Ivana Skoke, rađenoj pod mentorskom palicom prof. Ferida Karajice.

U ulici Fra Grge Martića upriličena je izložba slika uskopaljskih umjetnika Nataše Vukadin, Marice Kolak, Marine Kubat, Nikice Zeko, Davora Jurine i Jelene Rajić.

Članovi Kazališta slijepih i slabovidnih “Novi život” iz Zagreba danas će odigrati predstavu “Jučer sam se sjetio plave”, redateljice Petre Radin.

Predstava će biti izvedena u prostorijama Centra za obrazovanje i kulturu u 19 sati.

U istom terminu i na istom mjestu, sutra će biti realiziran muzičko-scenski program učenika Osnovne škole “Uskoplje”.

Kopirati
Drag cursor here to close