Posveta crkve

Bogat program povodom 'Listopadskih svečanosti' i Dana Kruševa

Kultura / Flash | 21. 10. 2014. u 20:35 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kako prenosi Brotnjo.info, u sklopu obilježavanja ovogodišnjih tradicionalnih ''Listopadskih svečanosti“ i Dana Kruševa, u nedjelju, 26. listopada, u 16 sati u župnoj crkvi u Kruševu mostarski biskup msgr. Ratko Perić predslavit će svetu misu na kojoj će na svečan način posvetiti tu župnu crkvu.

Budući je to veliki i izuzetno značajni događaj za cijelu župu, očekuje se da će toj svetoj misi i posveti crkve nazočiti gotovo svi pučani župe Kruševo.

Posebno su pozvana djeca i mladi da masovno dođu i da aktivno sudjeluju u misnom slavlju i molitvenom programu jer će na toj svetoj misi biskup Perić za đakona svečano zarediti Josipa Čulu, a njihov će župnik don Ljubo Planinić proslaviti 25 godina župnikovanja.

Inače, za svečanu posvetu svoje župne crkve i ostale spomenute svečanosti, župljani Kruševa duhovno će se pripraviti Trodnevnicom u sklopu koje će se u četvrtak, petak i subotu (23., 24. i 25. listopada) s početkom u 18 sati slaviti svete mise na kojima će propovijedati don Ivan Turudić, župnik župe Tepčići - Ploče.

Doznali smo da će teme te pobožnosti biti : Crkva – Božji narod, Crkva – Tijelo Kristovo i Crkva – Hram Duha Svetoga.

Kopirati
Drag cursor here to close