Edukativna manifestacija

Bogat program ''Dana knjige'' u Konjicu

Kultura / Flash | 16. 09. 2014. u 14:40 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Centar za kulturu Narodnog univerziteta Konjic i Gradska biblioteka organiziraju kulturno edukativnu -manifestaciju posvećenu afirmaciji bosanskohercegovačkog izdavaštva, univerzalnim vrijednostima knjige i literarnog stvaralaštva Dani knjige, Konjic 2014.

Tijekom ove manifestacije ponudit će se različiti sadržaji.

U Galeriji Narodnog univerziteta Konjic, u četvrtak, 18. rujna u 19, 30 predstavit će se roman "Tajna bosanskog štapa" autora Enesa Ratkušića, promotor je prof.dr. Dijana Hadžizukić, prenosi Fena.

Na Terasi ispred Gradske biblioteke u utorak, 23. rujna od 10 sati otvara se promotivni sajam bh. izdavaštva sa edicijama: Dobra knjiga, Buybook, Dječija knjiga, Lijepa riječ, El Kalem, Zavičajna zbirka Konjic i Baština duhovnosti, a u večernjim satima, isti dan, u Galeriji Narodnog univerziteta s početkom u 19 i 30, govorit će se o temi "Kasim Prohić-velikan europskog duha".

Sudjelovat će profesor Zahid Borić i predavači sa Univerziteta u Sarajevu prof.dr. Senadin Lavić, mr. Kenan Šljivo i mr. Vedad Muharemović.

U povodu devedeset i četiri godine od rođenja najpoznatijeg Konjičanina, karikaturiste, scenarista, putopisca Zulfikara Zuke Džumhura, Zavičajni muzej Konjic i Centar za kulturu Narodnog univerziteta organizirat će radionicu za djecu u Rodnoj kuci Zulfikara Zuke Džumhura u srijedu, 24. rujna. Radionicu će voditi akademski grafičar Dino Džumhur.

Istim povodom Zavičajni muzej Konjic će u vremenu od 9 do 16.30 sati otvoriti vrata depandansa Rodne kuće Zulfikara Zuke Džumhura.

Pozivaju se svi zainteresirani da iskoriste ovu priliku i upoznaju sa fundusom iz zbirke Zukine kuće, gdje će kroz stalne postavke: zbirku namještaja, fotografiju, objavljene i neobjavljene rukopise, osobne stvari i naravno najznačajniji dio ostavštine karikature odati zaslužno poštovanje prema našem cijenjenom sugrađaninu, priopćeno je iz Centra za kulturu Narodnog univerziteta Konjic.

Kopirati
Drag cursor here to close