Paisvnost vlasti

Biskup Komarica: Previše je neispunjenih obećanja

Kultura / Flash | 23. 04. 2014. u 14:26 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Biskup banjolučki mons. dr. Franjo Komarica sa svojim suradnicima primio je u utorak u prostorijama Biskupskog Ordinarijata višečlano izaslanstvo grada Zagreba predvođeno gradonačelnikom Milanom Bandićem, javila je KTA.

Izaslanstvu Zagreba pridružili su se i predstavnik gradskih vlasti Banja Luke Zoran Novaković te generalna konzulica RH u BiH Dunja Jevak.

U dužem prijateljskom razgovoru bilo je riječi o aktualnim projektima Banjolučke biskupije koji su realizirani, ali također i o onima koje bi trebalo realizirati.

Biskup Komarica je izvijestio goste o već učinjenim i završenim radovima koje je pomogao gradonačelnik Bandić sa svojim suradnicima i iskreno im zahvalio.

Između nekih drugih otvorenih aktualnih problema s kojima se susreće hrvatska, odnosno katolička populacija na području grada Banja Luke, biskup Komarica je spomenuo pasivnost domaćih entitetskih i gradskih vlasti koji ne pokazuju interes za konačno rješavanje problematike financiranja KŠC - Škola za Europu "Ivan Merz" u Banja Luci.

''Toliko neispunjenih obećanja ne mogu čovjeka ostaviti ravnodušnim'', rekao je biskup Komarica.

Zagrebački gradonačelnik Bandić kazao je kako je on čovjek praktičar te kako je došao i dolazit će u Banja Luku, ne s lažnim i neispunjenim obećanjima, nego s konkretnim stvarima kao što je to bilo i prvi put kada je dolazio.

''Od prošlog našeg susreta do ovoga mi smo učinili konkretne korake i planiramo ih činiti i dalje'', rekao je gradonačelnik Zagreba obraćajući se biskupu Komarici.

Biskup Komarica je zahvalio svojim gostima na njihovoj raspoloživosti, da u okviru svojih mogućnosti pomognu konstruktivne projekte Banjolučke biskupije.

Kopirati
Drag cursor here to close