Studentski hotel

'Biseri od kamena' pred čitateljima u Mostaru

Kultura / Flash | 10. 01. 2016. u 07:54 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Studentskom hotelu 'Mostar' organizirana je promocija knjige pod nazivom 'Biseri od kamena' autora Harija Slipičevića koju je posvetio svom ocu Nijazu.

Knjiga 'Biseri od kamena' autora Harija Slipičevića bogata je ponajviše zahvaljujući bogatstvu misli, pjesama i aforizama, onog što čovjeka drži budnim ili prati kroz svakodnevnu šetnju svojim ili nekim tuđim gradom.

Nijaz Slipičević je bio profesor, a bavio se i politikom. Preminuo je 9. siječnja 2015. godine.

Na promociji je istaknuto kako će biti ustanovljena i dodjela nagrade u znak sjećanja na Nijaza Slipičevića, a koja će se dodjeljivati u rujnu, na dan njegovog rođenja. S radom je započela i Fondacija 'Slipičević' čiji je cilj pomoći onima širom svijeta kojima je u tom trenutku najpotrebnije počevsi od privatnih osoba, kulturnih ustanova, sportskih klubova i sl.

Osim autora o knjizi su govorili glavni urednik NoveSlobode Fazlija Hebibović, djelatnik Večernjeg lista izdanje za BiH Goran Sudar, moderator je bio novinar i pjesnik Goran Karanović, dok je stihove iz knjige čitala novinarka Adla Dizdar.

"Nijaza sam upoznao prije rata, dok je bio direktor Đačkog doma 'Dule Mučibabić', a sprijateljili smo se nakon mog povratka iz Norveške, 1997. godine. Od tada, pa sve do Nijazove iznenadne i prerane smrti, rijedak je bio dan, a da nismo, makar i na trenutak, bili zajedno" kazao je između ostaloga Hebibović istaknuvši kako je Nijaz bio zaljubljenik u Mostar kakav se rijetko sreće te kako je prijateljstvo s njim nešto što se ne zaboravlja.

U glazbenom dijelu programa nastupili su članovi Simfonijskog orkestra Mostar. Knjiga je izašla u izdanju IC štamparije Mostar, te ju je prilikom dolaska na promociju dobio svaki posjetitelj.

Hari Slipičević rođen je 1968. godine u Mostaru. Već duži niz godina živi i radi u Nizozemskoj sa suprugom i tri kćeri. Po zanimanju je ekonomist i uspješan je poduzetnik, a godinama pomaže projekte u dobrotvorne svrhe kako u svijetu tako i u rodnom Mostaru.

Prošle godine osnovao je Fondaciju 'Slipičević' koja za cilj ima pomoći mnogim ljudim i ustanovama kojima je to potrebno.

Kopirati
Drag cursor here to close