kampanja

Biden dobio Papin blagoslov za svoju globalnu borbu protiv karcinoma

Kultura / Flash | 29. 04. 2016. u 13:48 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američki potpredsjednik Joe Biden donio je svoju kampanju protiv karcinoma u Vatikan u petak gdje je papa Franjo pozvao na "promjenu gospodarske paradigme" u kojoj bi medicinsko istraživanje diktirala potreba, a ne profit.

Biden, čiji je 46-godišnji sin Beau umro prošle godine od raka na mozgu, krenuo je u globalnu kampanju za ubrzavanje nalaženje lijekova i terapije za karcinom prikupljanjem resursa iz privatnog i javnog sektora za borbu protiv raka kao i rijetkih bolesti.

Biden, koji je doputovao u Italiju iz nenajavljenog posjeta Iraku, razgovarao je s liječnicima i stručnjacima iz cijelog svijeta koji su se okupili na konferenciji u Vatikanu o regenerativnoj medicini pod nazivom "Cellular Horizons".

U svom obraćanju, Sveti Otac je pozvao znanstvenu zajednicu da obrati veću pozornost na ljude pogođene rijetkim bolestima, izjavivši da ti pacijenti često ne dobivaju dovoljno pažnje jer se mogući ekonomski prinosi smatraju nedostatnima.

"Pozvani smo da obznanimo diljem svijeta problem rijetkih bolesti, da uložimo u odgovarajuće obrazovanje, da povećamo sredstva za istraživanje i da donesemo potrebne zakone i promijenimo gospodarsku paradigmu. Na taj način će ponovno biti otkrivena središnjost ljudske osobe", kazao je.
Biden, pobožan katolik, rekao je kako vjeruje da bi svijet mogao biti na pragu pomaka u iskorištavanju analize podataka za nalaženje lijekova i terapija.

"Istina je ta da danas, više nego ikada u povijesti čovječanstva, imamo istinsku priliku da pomognemo većem broju ljudi diljem svijeta nego ikada prije. To je naša obveza", istaknuo je, prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close