uspjeh

Bh. crtači autori stripa o muzi koja je inspirirala Kip Slobode

Kultura / Flash | 15. 02. 2016. u 14:38 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Krajem prošlog mjeseca izdavačka kuća Delcourt izdala je novi strip album "Homme de l'année 11. 1886" čiji crtež potpisuje dvojac bosanskohercegovačkih strip autora - Filip Andronik i Senad Mavrić.

Serijal "L'homme de l'année", kroz vještu naraciju poznatih scenarista i vrsnih strip crtača, predstavlja publici važne povijesne osobe i događaje u kojima su one sudjelovale. To je jedan od najprodavanijih izdavačkih poduhvata u Francuskoj a ovaj album je jedanaesta knjiga u nizu.

Priča ovog albuma fokusirana je na 1886 godinu i na Augusta Bartholdija, slavnog kipara koji želi izgraditi kolosalnu statuu posvećenu Slobodi. Kada nakon više pokušaja konačno uspije dogovoriti izgradnju statue u Americi, on shvaća da mu nedostaje njen najvažniji dio - lice. Nakon više djevojaka i žena, čijim je crtežima i studijama pokrio cijeli zid ateljea, Auguste nalazi savršen model u Feliciji.

Scenarij ovog albuma napisao je Céka, olovku je uradio Filip Andronik, tuš Senad Mavrić dok je digitalni kolor istog uradila Thorn.

Nakon deset mjeseci pripreme albuma, isti je izdat u Francuskoj u vrijeme najvećeg europskog strip festivala u Angoulemu a određeni broj primjeraka bit će dostupan i domaćoj publici u striparnici Agarthi u Sarajevu.

Kopirati
Drag cursor here to close