Kulturni događaj

Betlehemsko svjetlo dolazi u BiH

Kultura / Flash | 12. 12. 2014. u 14:55 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Odred izviđača 'Radobolja' Mostar i ove se godine uključuje u organizaciju manifestacije 'Betlehemska svjetlost'. To je manifestacija koju, u suradnji sa Austrijskom televizijom ORF, organiziraju Austrijski skauti.

Svake godine, u vrijeme Došašća, u Beču se okupe izaslanstva skauta, kako bi na ekumenskom slavlju, u jednoj od crkava, upalili svoje svjetiljke, sa svijećama donesenim iz Betlehema, te Svjetlost prenijeli svim ljudima dobre volje, diljem Europe i SAD-a, promičući tako, na simboličan način, mir, slogu i ljubav među ljudima.

Izviđači Odreda 'Radobolja' bit će na Središnjoj svečanosti, ekumenskom slavlju u Protestantskoj crkvi u Beču, u subotu, 13.12.2014.g. u 14 sati. Nakon Beča, Svjetlost će prenijeti prema slijedećem redoslijedu:
Nedjelja, 14.12.2014.g.:
- Katedrala Sv. Bonaventure u Banja Luci, u 9 sati
- Crkva Sv. Ive Podmilačje, u 10:30 sati
- Crkva Sv. Ante Padovanskog u Bugojnu, u 12 sati,
- Na putu prema Visokom, Svjetlost preuzimaju izviđači Zenice,
- Franjevačka crkva i Gimnazija u Visokom, oko 15:30 sati
- Katedrala Srca Isusova u Sarajevu, u 17:30 sati, Svjetlost preuzimaju izviđači Sarajeva i Ljubače.

Središnja svečanost u Mostaru je u utorak, 16.12.2014.g., u Katedrali, na Sv. Misi, koja počinje u 18 sati, a nakon toga će se Svjetlost prenijeti u ostale župe i na mjesta gdje se okupljaju ljudi dobre volje.

U četvrtak, 18.12.2014.g u 19:30, u Hrvatskom domu Hercega Stjepana Kosače, organiziraju 'Svečanost svjetla, humanitarni koncert, čiji će prihod ići dvjema udrugama roditelja djece sa posebnim potrebama, navedeno je iz OI 'Radobolja'.

Kopirati
Drag cursor here to close