Repertoar

Besplatne i hit predstave tijekom prosinca u Narodnom pozorištu

Kultura / Kazalište | 30. 11. 2015. u 12:46 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Narodno pozorište u Mostaru priprema izuzetno bogat i raznovrstan program za mjesec prosinac 2015. godine u sklopu kojeg će biti igrane predstave kako za publiku u standardnom terminu od 20 sati, tako i predstave za najmlađe koje će biti igrane u dnevnim terminima.

Već u nedjelju, 6. prosinca 2015. godine sa početkom u 13 sati najmlađa publika ima priliku uživati u dječjoj hit predstavi 'Maša i medvjed' rađene po motivima istoimenog animiranog filma. Predstava će biti izvedena na velikoj sceni, a cijena ulaznice je 5 KM.

U ponedjeljak, 7. prosinca 2015. godine od 19 sati publika može pogledati predstavu 'Skrivene sjene' Olivera Jovića. Riječ je o dokumentarnoj drami koja se bavi problemom nasilja nad ženama i djecom u suvremenom bosanskohercegovačkom društvu, a rađena je u produkciji Centra za edukaciju mladih iz Travnika.

Predstava je dio Hidden Shadows kampanje, koju provode švedska krovna omladinska
organizacija Active-sobriety, friendship and peace i Centar za edukaciju mladih – CEM, u kooperaciji s IOGT International i IOGT NTO, a projekt podržava i Švedski institut.
Predstava će biti izvedena na maloj sceni (Studio 64), a ulaz je besplatan uz obaveznu prethodnu rezervaciju karata.

Za srijedu 9. prosinca 2015. godine od 20 sati publika će imati priliku uživati u još jednoj hit predstavi, a riječ je o djelu 'Dame biraju' u režiji Admira Glamočaka i produkciji Altteatra iz Sarajeva. Predstava već duži period oduševljava publiku širom regije, a u pravilu se za istu traži karta više.

U komentarima na predstavu može se čuti da se sa iste 'izlazi sa razmazanom maskarom, osjećajem napetosti trbušnih mišića i namjerom da se vratite i još barem jednom pogledate kako sedam fantastičnih glumaca nepogrešivo oživljava našu svakodnevnicu i polirajući izvlači iz prašine monotonije pod svjetlo reflektora tabu u kojem uživamo'. Predstava će se igrati na velikoj sceni, a cijena ulaznice je 10 KM.

Zbog izuzetnog interesa publike, 17. prosinca 2015. godine u 20 sati ponovno će biti izvedena predstava 'Derviš i smrt' Meše Selimovića. Podsjećamo, predstava je nakon nekoliko godina izbivanja, na zadovoljstvo publike ponovno na sceni Narodnog pozorišta, a sve zahvaljujući partnerstvu sa Turskim kulturnim centrom 'Yunus Emre' Mostar. Predstava se izvodi na velikoj sceni, a cijena ulaznice je 7 KM.

Repertoar za posljednji mjesec u godini bit će zaključen onako kako je i počeo, a to je u znaku najmlađih koji će dana 19. prosinca 2015. godine u 13 sati imati priliku uživati u lutkarskom mjuziklu za djecu 'Festival životinjskog carstva' autora Duška Mucala. Predstava se organizira zahvaljujući kompaniji 'Guma M' Mostar koja istu poklanja gradu Mostaru, pa je i ulaz besplatan.

Iz NP podsjećaju, da publika još večeras 30.11.2015. godine od 20 sati može pogledati nagrađivanu predstavu 'Ajmo na fuka' Dragana Komadine, rađene u koprodukciji Narodnog pozorišta i Hrvatskog narodnog kazališta Mostar.

Cijena ulaznice je 7 KM. Također, predstava 'Ajmo na fuka' gostuje u Češkoj gdje će dana 7. prosinca igrati u Pragu, a već 9. prosinca igra u Brnu. Ulaznice za sve programe Narodnog pozorišta Mostar se mogu kupiti na blagajni pozorišta ili rezervirati svakim radnim danom od 09 do 14 sati na telefon 036 550-128. Rezervacija ulaznica se može izvrsiti i putem e- maila: [email protected], te putem facebook stranice Narodno pozoriste Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close