Dječji odjel

Besplatne aktivnosti zlata vrijedne - edukativna druženja u Narodnoj knjižnici HNŽ-a

Kultura / Knjige | 08. 05. 2015. u 16:13 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Motivacija za početno, samostalno čitanje naziv je edukativnog druženja kojeg svakog četvrtka organizira Dječji odjel Narodne Knjižnice HNŽ-a Mostar, u cilju promicanja čitanja i stjecanje navike dolaska u knjižnicu.

Naime, Dječji odjel Narodne knjižnice organizira pričaonice, besplatnu aktivnost za sve male korisnike u dobi od četiri do sedam godina. Program pričaonice se organizira u dva dijela. Priča kao tematska vodilja primjerena djeci, ni prekratka ni preduga, dinamična, dojmljiva sa određenom porukom. Nakon nje slijedi kreativna radionica tematski orijentirana na priču u kojoj djeca boje, crtaju, izrađuju predmete i likove iz priča.

U proteklom tjednu prelijepa priča 'Leptirići' obasjala je lica malenih. Upoznali su livadski svijet pa su u kreativnoj radionici nacrtala leptiriće najljepšim bojama i šarama i ponosno ih ponijela kući. Volonteri Narodne knjižnice ukrasili su lica malenih pa su uz usvojeno znanje imali i modni dodatak.

''Razvijanje navike čitanja od najranije dobi stvara doživotnu radost i vodi prema značajnim postignućima'', kazala nam je Zorica Marić voditeljica Dječjeg odjela Narodne knjižnice HNŽ-a.

Također, knjižnica surađuje i s osnovnim školama kako bi učenici stekli naviku čitanja iterature koja nije obvezno školska, tako su u travnju  učenici prvog razreda OŠ „CIM“ s učiteljicom Arijanom Kordić bili gosti na Dječjem odjelu Narodne knjižnice HNŽ Mostar.

''Samo za njih priređena je pričaonica na temu 'Maca Papučarica'. Iz priče djeca su naučila da papuče, igračke i sve svoje stvari uvijek moraju pospremiti'', rekla nam je Marić.

Očigledna je činjenica da djeca i mladi danas sve manje čitajut e bježe od knjiga i oslanjaju se na novu tehnologiju. Upravo iz tog razloga vrlo su važne aktivnosti koje organizira Narodna knjižnica HNŽ, kako bi djecu od najranije dobi približi čitanju i pokazali im značaj knjige.

Kopirati
Drag cursor here to close